HIFK:n tuleva luotsi iloitsee: "Tämä on upea mahdollisuus!"

Jarno Pikkarainen Robert Monstovics

Sport Content

Helsingin IFK ilmoitti tiistaina päivällä, että edustusjoukkuetta valmentaa ensi kaudesta alkaenJarno Pikkarainen.

Pikkarainen on valmentanut kaudesta 1999–2000 lähtien ja työskennellyt Liiga–tasolla Lukon (2006–2008), TPS:n (2015–2017) ja IFK:n (2017–) valmennustiimeissä yhteensä kuusi vuotta.

Mestiksessä Pikkarainen on ollut Jokipoikien (2008–2010) ja Mikkelin Jukurien (2010–2014) päävalmentaja yhteensä kuuden kauden ajan.

Hän voitti Mestiksen mestaruuden Joensuussa 2010 ja Mikkelissä 2013 ja hänen joukkueensa olivat sarjassa hopealla 2009 ja 2011. Pikkarainen on valittu Mestiksen vuoden valmentajaksi 2009 ja 2013.

Liigassa päävalmentajapesti on Pikkaraiselle ensimmäinen.

– Me luotamme erittäin vahvasti Jarno Pikkaraiseen. ”Pikessä” laaja lajiosaaminen yhdistyy johtajuuteen. Hän on rakentanut kärsivällisesti omaa ammattiosaamistaan ja on nyt täysin valmis tähän haasteeseen, kommentoi IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen seuran tiedotteessa.

– Tämän kauden tehtäväjakoon IFK:n valmennustiimissä tämä nimitys ei vaikuta. Ari-Pekka Selinin johdolla on tehty töitä johdonmukaisesti ja nousujohteisesti keväästä 2017 lähtien. Hänen sopimuksensa päättyy keväällä ja tämän kauden ratkaisupelejä kohti edetään hänen johdollaan.

– Halusimme tehdä ensi kautta koskevan ratkaisun hyvissä ajoin, jotta se on kaikille selvä ja kaikki keskittyminen on tämän kauden peleissä.

Pikkaraisen lisäksi IFK:n valmennustiimiin kuuluvat ensi kaudella Joonas Tanska, Jan Lundell (maalivahtivalmentaja) ja Ari Halttunen (videovalmentaja ja joukkueenjohtaja).

– Tämä on upea mahdollisuus ja olen kiitollinen IFK:lle tästä luottamuksesta. Mutta nyt ei mennä asioiden edelle, vaan keskitytään tällä valmennustiimillä tämän kauden joukkueeseen, Pikkarainen kommentoi.

– Tehtävänkuviin valmennustiimin sisällä tulee jonkin verran muutoksia ensi kaudelle. Minun osaltani suurin muutos on se vastuu, mikä päävalmentajan tehtävien myötä tulee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.