NJS:n naisille tasapeli ensimmäisessä karsintapelissä

JALKAPALLO NJS:n naisten joukkueen ensimmäinen nousukarsintaottelu Ilves/2:ta vastaan päättyi 1-1 (0-0) tasapeliin Klaukkalan nurmella sunnuntaina.

NJS:n Heidi Rajakko (vas.), Sara Kärnä, Oona Sevenius ja Paula Kantelinen kulmataistelussa. Risto Lampinen

toimitus

Ilves aloitti ottelun vauhdilla ja prässäsi korkealta. Ensimmäiset vajaat puoli tuntia oli Ilveksen hallintaa ja NJS pääsi vain ajoittain hyökkäämään.

Ilveksellä oli useammassa kulmapotkussa hyvät maalintekotilanteet, mutta ensimmäisen tilanteen NJS:n puolustus selvitti ja parissa seuraavassa NJS:n maalivahti Annika Kulha torjui läheltä tulleet ohjaukset.

27. minuutilla NJS sai ensimmäisen vaarallisen tilanteen, kun Heidi Rajakon rangaistusalueen kulmalta antaman hyvän vapaapotkun Paula Kantelinen ohjasi maalin sivuverkkoon. Loput puoliajasta olikin NJS:n hallintaa, mutta maalia ei syntynyt.

44. minuutilla Heidi Rajakko laukoi vielä 20 metristä niukasti ohi. Kulmapotkut olivat puoliajalla 4-5 Ilveksen hyväksi.

Toiselle puoliajalle Ilves tuli vielä kovempaa kuin ensimmäisellä ja ensimmäisen vartti oli täysin sen hallintaa. Etenkin Nea Nyrhinen oli useasti NJS:n puolustuksen kiusana. 47. minuutilla hän harhautti pari NJS:n pelaajaa ja pääsi hyvään laukaisupaikkaan, mutta laukoi yli. 56. minuutilla hän pääsi laidasta läpi, syötti maalin eteen Rosa-Tuulia Mikkolalle, joka ohjasi maalin ohi.

58. minuutilla Nyrhinen murtautui yksi läpi, mutta Annika Kulha torjui hienosti. 62. minuutilla Oona Sevenius sai pallon hieman puolen kentän jälkeen ja murtautui vauhdilla vasenta laitaa koko kentän läpi, ohitti Ilveksen puolustuksen ja laukoi vasemmalla pallon maalin etunurkkaan ja vei NJS:n 1-0 johtoon.

Kolme minuuttia myöhemmin Ilveksen Mikkola laukoi kuljetuksen päätteeksi niukasti takatolpan ohi. 70. minuutilla Sevenius eteni oikeaa laitaa, hakeutui laukaisupaikkaan ja laukoi hieman takatolpan ohi. Ilves painoi koko ajan päälle ja haki tasoitusta. 82. minuutilla työ tuotti tulosta ja Ilveksen Jonna Uusipaasto laukoi noin rangaistusalueen rajalta oikeaan alanurkkaan tasoituksen ja samalla arvokkaan vierasmaalin.

Lisämaaleja ei tullut ja ottelu päättyi tasan 1-1. Kulmat toisella puoliajalla NJS:n hyväksi 2-1.

Ottelu oli hyvätasoinen, molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan roiskimisen sijaan. Ilveksen Mikkola ja Nyrhinen, joilla on myös liigakokemusta, aiheuttivat eniten vaikeuksia NJS:n puolustukselle. NJS:ta taas Sara Kärnä ja Oona Sevenius juoksivat useasti mennen tullen ohi Ilveksen puolustajien.

Tiukoilla hetkillä Annika Kulha piti NJS:aa pystyssä hienoilla torjunnoillaan. Hänet palkittiinkin NJS:n parhaana. Nea Nyrhinen palkittiin Ilveksen parhaana.

NJS:n kokoonpano: Annika Kulha, Rosa Lesch, Paula Kantelinen, Heidi Rajakko, Emmiina Taivassalo, Jenna Hippi, Tia Laine, Julia Jokiranta (46 min Henna Suorela), Sarah Wasser, Oona Sevenius, Sara Kärnä.

Seuraava peli lauantaina

Karsinnat jatkuvat lauantaina 6.10. klo 15.30 Tampereella Vuoreksen tekonurmella.

Ilves on vierasmaalillaan etulyöntiasemassa.

Voittaakseen nousukarsinnan NJS:n on pakko tehdä ainakin yksi maali.

Ilvekselle riittää voittoon 0-0 tasapeli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Esitys: Katja Vuorisesta Nurmijärven uusi hallintojohtaja
 2. Puolustusvoimien lippujuhlan päivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – mukana neljä nurmijärveläistä
 3. Kirkonkylän keskustan tontille löytymässä ostaja – kunta myy Lehto Tilat Oy:lle
 4. Työttömien määrä kasvoi kuukaudessa liki 1500:lla – vain Sipoossa ja Pornaisissa jyrkempi käänne
 5. Nurmijärven baaritkin avaavat ovensa – K-Kino avaa Klaukkalassa pitkän odotuksen jälkeen
 6. Koronavirusta Helsingin jätevedessä – "Jätevesistä voidaan havaita ennakkoon, jos virusta kiertää väestössä enenevissä määrin"
 7. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 8. Päivitetty: Kehäradan ja Keravan junien kulku tökkii iltaan asti
 9. Helsingin keskeisillä paikoilla kunnostetaan kesällä ratikkarataa – HKL lupaa lopputuloksena vähemmän kiskomelua
 10. Helsinkiläinen Allas Sea Pool -merikylpyläkonsepti leviämässä Espooseen – alue varattu myös Tukholmasta
 11. "Voi aiheuttaa vaikeita aivohalvauksia" – Hus huolissaan: koronakevät on romahduttanut pitkäaikaissairauksien seurannan
 12. Uutta tietoa poliisilta: "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – Poliisilta lisätietoa Helsingin joukkotappelusta: sovittiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa
 13. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 14. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
 15. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.