Nurmijärvi Golf on nyt avoinna – tiukat koronaohjeet sävyttävät 30-vuotisjuhlakauden alkua

Nurmijärvi Golf on päässyt aloittamaan 30-vuotisjuhlakautensa poikkeuksellisissa oloissa. Toimitusjohtaja Esa Meriläinen kertoo, että osa kentästä avattiin tiistaina ja perjantaina saadaan avattua viimeinenkin osuus.

Koronan vuoksi kentällä pelataan nyt tarkasti määritellyin rajoituksin. Kentällä noudatetaan valtioneuvoston määräysten lisäksi myös golfin toimialajärjestöjen antamia omia suosituksia koronariskin minimoimiseksi sekä pelaajien, että henkilökunnan suhteen.

– Koronavirus aiheuttaa kentän käyttöön rajoituksia ja tiukkaa ohjeistusta pelaajille. Normaalisti 4 pelaajan lähtöryhmät on nyt toistaiseksi supistettu 2 pelaajan ryhmiksi, jotka starttaavat kentälle 7–8 minuutin välein, Meriläinen kertoo.

Meriläisen mukaan peliryhmien välit ovat n. 150–200 metriä ja kun kaikki kulkevat vielä samaan suuntaan, ei vastaantulijoitakaan ole.

– Pelaajia on ohjeistettu suositeltujen turvavälien pitämiseksi koko pelikierroksen ajan, ja lisäksi kentän varustuksessa on huomioitu koronavirusriskit mm. poistamalla osa varustuksesta kokonaan.

Vaikka kenttä on nyt saatu avattua ja golfia voidaan pelata rajoitukset huomioiden, niin korona vaikuttaa golfkeskuksen toimintaan monilla muillakin tavoin. Meriläinen kertoo, että klubiravintola pidetään vielä toistaiseksi suljettuna, kunnes se saadaan varusteltua ja järjestettyä turvallista noutopalvelua varten.

– Myös useat toukokuuksi suunnitellut yli 10 hengen tapahtumat on jouduttu perumaan valtioneuvoston määräysten mukaisesti Osa on päätetty siirtää syksyllä toteutettavaksi.

– 30-vuotista taivalta pyritään kuitenkin juhlimaan myöhemmin kesällä. Näillä näkymin 30-vuotisjuhlakisa pyritään pelaamaan su 14.6. ja juhlavuosi päätetään marraskuun alussa 30-vuotisjuhlagaalaan klubitalolla.

Nurmijärvi Golfin koronaohjeet pelaajille

Lähdöt 7 min. välein ja 2 pelaajan ryhmissä (Samassa taloudessa asuvat voivat muodostaa 3 pelaajan ryhmän kentän toimistosta ennalta saadulla luvalla).

Ethän kättele tai halaile pelikavereita.

Klubirakennus ja ravintola ovat suljettu.

Pese käsiäsi saippualla aina kun voit ja käytä käsidesiä.

Ota mukaan oma golfkärry tai kanna bägiä. (Rajoitettu määrä lainakärryjä on käytössä, ja kärryt desinfioidaan päivittäin käytön jälkeen)

Golfautot eivät ole käytössä.

Pidä pelikavereihin vähintään 2 metrin etäisyys.

Kentällä olevat pallopesurit ja roskikset ovat pois käytöstä. Tuo omat roskasi pois kentältä P-alueen isoihin roska-astioihin.

Kentällä ei ole bunkkeriharavoita. Tasoita hiekka mailan lavalla tai jalalla.

Pidä lipputanko reiässä äläkä koske siihen.

Reikäkupit ovat ylösalaisin, jotta pallon saa nostettua helpommin reiästä. Ethän nosta muiden palloa reiästä.

Nurmijärven Golfklubin 30-vuotishistoria

Nurmijärven Golfklubi perustettiin tammikuussa 1990.

Golfklubi ja golfyhtiö muodostavat yhdessä golfyhteisön: Nurmijärvi Golf.

Toimitusjohtaja Esa Meriläisen mukaan Nurmijärvi Golf on heti toimintansa alusta alkaen profiloitunut matalan aloituskynnyksen golfyhteisöksi, johon on helppo tulla ja johon ovat olleet tervetulleita niin kokeneet kuin aloittelevatkin golffarit, sekä lajiin tutustujat ja kokeilijat.

– Seura on kasvattanut ison joukon golffareita. Golfin alkeiskurssin on Nurmijärvi Golfissa käynyt suorittamassa 30-vuotisen taipaleen aikana noin 6 000 henkilöä, joista osa jatkaa edelleen golfia Nurmijävi Golfissa. Viime vuosina alkeiskursseilla on käynyt vuosittain n. 150 uutta lajin aloittelijaa.

Meriläinen kertoo, että jo alusta lähtien perheet ovat olleet heillä keskiössä.

– Alusta lähtien olemme tarjonneet mahdollisuuden äideille, isille, junioreille ja isovanhemmille harrastaa lajia joko yhdessä, tai sitten erikseen omissa ikäluokissaan tai kavereiden kesken.

– Golfpiireissä Nurmijärvi Golf tunnetaan vahvasta juniorityöstä ja menestyvien pelaajien kasvattajaseurana. Tästä osoituksena on esimerkiksi seuran pelaajien saavuttamien SM-kisamitalien lukumäärä.

Meriläinen muistuttaa, että Nurmijärvi Golf on myös paikallisesti merkittävä seura, sillä se on jäsenmäärällä mitattuna Nurmijärven suurin urheiluseura.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut