Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvi Golf on nyt avoinna – tiukat koronaohjeet sävyttävät 30-vuotisjuhlakauden alkua

Nurmijärvi Golf on päässyt aloittamaan 30-vuotisjuhlakautensa poikkeuksellisissa oloissa. Toimitusjohtaja Esa Meriläinen kertoo, että osa kentästä avattiin tiistaina ja perjantaina saadaan avattua viimeinenkin osuus.

Koronan vuoksi kentällä pelataan nyt tarkasti määritellyin rajoituksin. Kentällä noudatetaan valtioneuvoston määräysten lisäksi myös golfin toimialajärjestöjen antamia omia suosituksia koronariskin minimoimiseksi sekä pelaajien, että henkilökunnan suhteen.

– Koronavirus aiheuttaa kentän käyttöön rajoituksia ja tiukkaa ohjeistusta pelaajille. Normaalisti 4 pelaajan lähtöryhmät on nyt toistaiseksi supistettu 2 pelaajan ryhmiksi, jotka starttaavat kentälle 7–8 minuutin välein, Meriläinen kertoo.

Meriläisen mukaan peliryhmien välit ovat n. 150–200 metriä ja kun kaikki kulkevat vielä samaan suuntaan, ei vastaantulijoitakaan ole.

– Pelaajia on ohjeistettu suositeltujen turvavälien pitämiseksi koko pelikierroksen ajan, ja lisäksi kentän varustuksessa on huomioitu koronavirusriskit mm. poistamalla osa varustuksesta kokonaan.

Vaikka kenttä on nyt saatu avattua ja golfia voidaan pelata rajoitukset huomioiden, niin korona vaikuttaa golfkeskuksen toimintaan monilla muillakin tavoin. Meriläinen kertoo, että klubiravintola pidetään vielä toistaiseksi suljettuna, kunnes se saadaan varusteltua ja järjestettyä turvallista noutopalvelua varten.

– Myös useat toukokuuksi suunnitellut yli 10 hengen tapahtumat on jouduttu perumaan valtioneuvoston määräysten mukaisesti Osa on päätetty siirtää syksyllä toteutettavaksi.

– 30-vuotista taivalta pyritään kuitenkin juhlimaan myöhemmin kesällä. Näillä näkymin 30-vuotisjuhlakisa pyritään pelaamaan su 14.6. ja juhlavuosi päätetään marraskuun alussa 30-vuotisjuhlagaalaan klubitalolla.