Tony Lindelöfille kaksi kultaa sulkapallon SM-kisoista – suuntana ammattilaisura

toimitus

Sulkapallon alle 19-vuotiaiden SM-kisoissa ripustettiin maaliskuun alussa peräti kaksi kultaista mitalia klaukkalalaisen Tony Lindelöfin kaulaan. Kultamitalit tulivat poikien kaksinpelistä ja sekanelinpelistä parin Jannica Monnbergin kanssa. Lisäksi Lindelöf voitti hopeaa poikien nelinpelistä Erik Lin kanssa.

– Kilpailu oli minulle viimeinen junnukisa. Oli kyllä aika makoisaa päättää juniorivuodet tupla Suomen mestaruuteen, Lindelöf toteaa.

– Olemme valmentajani Joonas Lepistön kanssa rakentaneet puolustuspeliäni, ja vahvistaneet fysiikkaani. Näillä aseilla oli aika kiva pelata, kun tiesi, että pallot eivät jää helposti lattiaan ja aerobinen puoli on kohdillaan, hän fiilistelee.

Tony Lindelöf pelasi kilpailussa kolmea pelimuotoa, ja pelejä kertyi reippaasti yhteen turnaukseen.

– Kaikki pelimuodot vaativat oman tyylisensä pelitavan, joten olen todella iloinen, että monipuolisuuteni ja tiukka fysiikkani siivittivät kahteen kultaan. Eikä se hopea poikien nelinpelistäkään nyt kovasti harmita, Lindelöf sanoo.

Seuraavaksi suunnitelmissa on siirtyä täysipäiväiseksi ammattiurheilijaksi.

– Viimeistä vuotta viedään lukiossa. Kirjoitan nyt keväällä kaksi ainetta ja loput syksyllä, sitten on aika pistää all in sulkapalloon. Ammattiurheilijaksi siirtyminen tarkoittaa minulle sitä, että pääsen keskittymään täysillä sulkapalloon 24/7, 19-vuotias Lindelöf kertoo.

– Kun treenien määrä nousee entisestään, on myös levolle oltava aikaa, kehitystä kun ei tapahdu ilman lepoa. Ja lepoaikana taas ei voi opiskella tai käydä töissä, jos haluaa oikeasti haastaa isojen kenttien pelaajat.

All in tarkoittaa Lindelöfin mukaan myös sponsoreiden hakemista matkalle, koska seuraavat pelit tapahtuvat Euroopan pelikentillä. Ja kyllähän siihen tietysti tarvitaan kassavarantoja.

– Sulkapallokuninkuutta en kyllä ihan vielä nappaa kummisedältäni, mutta haasteena otan sen mieluusti vastaan, Lindelöf nauraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sääksin alkukesän suositut saunaillat peruttu – "Seuraamme tilannetta"
 2. Nurmijärven uimarannat aukeavat – käyttäjiä suositellaan pitämään kahden metrin turvavälit
 3. Eppu Normaalin keikka Taaborilla perutaan – oli jo loppuunmyyty
 4. Eroselvitystä vaatineelta Maiju Tapiolinnalta runsaasti kritiikkiä Keusotelle – "Jos kyse olisi yksityisestä yrityksestä, niin olisi johto vaihtunut"
 5. Nurmijärven kuntatalous keikahti päälaelleen – miljoonien ylijäämä vaihtumassa yli kahdeksan miljoonan alijäämäksi
 6. Sääksin rantakahvila avautuu – tuhopolton vauriot korjattu
 7. Energiayhtiö palkitsee hyvää mieltä levittäviä harrastusseuroja 5 000 eurolla – Voittajia valitsemassa suosikkitubettaja Roni Back
 8. Keusoten puhelinpalvelussa teknisiä ongelmia – palvelukatkoksia ja puheluiden ruuhkautumista
 9. "Monen tilanne mennyt koronaepidemian aikana huonompaan suuntaan" – Sininauhasäätiö avaa taas toimintojaan
 10. Poliisi ihmettelee leväperäisyyttä: Kymmenissä yrityksissä avattiin yritystilejä puhelimessa tarkastamatta henkilöllisyyttä – Vantaalaisen vuokrausyrityksen nimissä huijattiin omaisuutta 120 000 euron edestä
 11. Nurmijärven kirjastot avaavat 2,5 kuukauden tauon jälkeen – palvelevat läpi kesän
 12. Herttoniemen pyöräturman kuorma-autoilija kiistää syyllistyneensä rikoksiin, poliisi epäilee törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
 13. Laki tiukkenee: Pientä lasta ei saa kuljettaa lyhyttäkään matkaa ilman turvalaitetta, edes taksissa
 14. Suurin työttömyyskassa ennustaa kirpeitä lukuja koronakeväälle – hakemustenkin käsittelyt venyvät yliajalle
 15. Hurjaa kasvua työttömissä työnhakijoissa Uudellamaalla – lomautettujen määrä nousi 3 400 prosenttia

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.