Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tony Lindelöfille kaksi kultaa sulkapallon SM-kisoista – suuntana ammattilaisura

Sulkapallon alle 19-vuotiaiden SM-kisoissa ripustettiin maaliskuun alussa peräti kaksi kultaista mitalia klaukkalalaisen Tony Lindelöfin kaulaan. Kultamitalit tulivat poikien kaksinpelistä ja sekanelinpelistä parin Jannica Monnbergin kanssa. Lisäksi Lindelöf voitti hopeaa poikien nelinpelistä Erik Lin kanssa.

– Kilpailu oli minulle viimeinen junnukisa. Oli kyllä aika makoisaa päättää juniorivuodet tupla Suomen mestaruuteen, Lindelöf toteaa.

– Olemme valmentajani Joonas Lepistön kanssa rakentaneet puolustuspeliäni, ja vahvistaneet fysiikkaani. Näillä aseilla oli aika kiva pelata, kun tiesi, että pallot eivät jää helposti lattiaan ja aerobinen puoli on kohdillaan, hän fiilistelee.

Tony Lindelöf pelasi kilpailussa kolmea pelimuotoa, ja pelejä kertyi reippaasti yhteen turnaukseen.

– Kaikki pelimuodot vaativat oman tyylisensä pelitavan, joten olen todella iloinen, että monipuolisuuteni ja tiukka fysiikkani siivittivät kahteen kultaan. Eikä se hopea poikien nelinpelistäkään nyt kovasti harmita, Lindelöf sanoo.

Seuraavaksi suunnitelmissa on siirtyä täysipäiväiseksi ammattiurheilijaksi.

– Viimeistä vuotta viedään lukiossa. Kirjoitan nyt keväällä kaksi ainetta ja loput syksyllä, sitten on aika pistää all in sulkapalloon. Ammattiurheilijaksi siirtyminen tarkoittaa minulle sitä, että pääsen keskittymään täysillä sulkapalloon 24/7, 19-vuotias Lindelöf kertoo.

– Kun treenien määrä nousee entisestään, on myös levolle oltava aikaa, kehitystä kun ei tapahdu ilman lepoa. Ja lepoaikana taas ei voi opiskella tai käydä töissä, jos haluaa oikeasti haastaa isojen kenttien pelaajat.

All in tarkoittaa Lindelöfin mukaan myös sponsoreiden hakemista matkalle, koska seuraavat pelit tapahtuvat Euroopan pelikentillä. Ja kyllähän siihen tietysti tarvitaan kassavarantoja.

– Sulkapallokuninkuutta en kyllä ihan vielä nappaa kummisedältäni, mutta haasteena otan sen mieluusti vastaan, Lindelöf nauraa.