Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaivattu piste jäi kairaamatta – SB-Pron neljän maalin johto kuivui kasaan

SB-Pro kärsi sunnuntaina naisten salibandyliigan sijoitussarjan ratkaisuottelussa jo kauden neljännen tappionsa Porvoon Salibandyseuralle. Vierasvoiton 5–7 myötä PSS ohitti nurmijärveläiset sarjataulukossa kalkkiviivoilla ja pääsee ensimmäisenä valitsemaan pudotuspelivastustajansa. Porvoolaisilla on myös kotietu finaaleissa, mikäli sinne asti selviävät.

SB-Prolla on viime aikoina ollut tapana antaa vastustajalle muutama maali eteen ja aloittaa sitten takaa-ajo. Sijoitussarjan päätöspelissä Arkadia-hallissa kotijoukkueella oli erilainen meininki. SB-Pro pelasi loistavan ensimmäisen kymmenminuuttisen ja johti 4–0. Siinä vaiheessa PSS otti aikalisän ja vaihtoi maalivahtia. Käsikirjoitus alkoi saman tien muuttua.

Pro-vahti Ira Moilanen sai pidettyä nollan erän lopulle, mutta kaksi ja puoli minuuttia ennen ensimmäistä taukosummeria PSS rokotti kolmen sekunnin sisään kahdesti ja tuli numerollisestikin peliin mukaan.

Toisen erän viidennellä minuutilla SB-Pron Hanna-Mari Uimonen onnistui maalinteossa ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen, mutta polvivammansa vuoksi peleistä pitkään poissaolleen Uimosen osuma jäi SB-Pron viimeiseksi. Ennen toista erätaukoa PSS oli jo siirtynyt johtoon. Loppunumerot syntyivät tyhjiin SB-Pron hakiessa lopussa kuudella kenttäpelaajalla tasoitusta.

Yksi piste olisi riittänyt hallitsevalle mestarille sijoitussarjan voittoon, mutta sekin jäi kairaamatta.

– Rupesimme selvässä johtoasemassa oikomaan emmekä noudattaneet omaa pelisysteemiämme, sanaili SB-Pron kaksi ensimmäistä maalia tehnyt Laura Hietamäki

– Mutta en usko, että tässä isompaa hätää on, kunhan rupeamme pelaamaan omilla vahvuuksillamme ja tekemään asiat huolellisemmin.

Pron kolmannen maalin viimeisteli Aada Isometsä ja neljännen Mirja Hietamäki Debyyttikauttaan liigassa pelaavalle 16-vuotiaalle Isometsälle osuma oli kauden seitsemäs, mutta vasta ensimmäinen tämän kalenterivuoden puolella. Alkukauden tehonsa on mystisesti hukannut myös keskushyökkääjä Meri-Helmi Höynälä Naisten MM-kisoissa joulukuussa olleen Höynälän, 19, tuorein tehomerkintä liigassa on tammikuun 19. päivältä ja vuodenvaihteen jälkeinen saldo 2+0.

– PSS on niin vahva, että heitä vastaan ei saa montaa heikkoa hetkeä tulla, totesi SB-Pron päävalmentaja Aki Vilander Häntä ei pudotuspelien paalupaikan menetys vaikuttanut isommin hetkauttavan.

– Meidän tärkein ja ainut tehtävämme on voittaa Suomen mestaruus, Vilander korosti.

Puolivälierävastustajien valintatilaisuus on keskiviikkona 11.3. kello 10. SB-Pro aloittaa puolivälierät kotonaan lauantaina 14.3.