Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pitääkö olla huolissaan? – Naisten salibandyliigan sijoitussarjat huipentuvat viikonloppuna

Naisten salibandyliigan sijoitussarjat huipentuvat tänä viikonloppuna. Nurmijärveläinen SB-Pro pelaa sunnuntaina kotonaan Porvoon Salibandyseuraa vastaan. PSS kohtaa jo lauantaina Porvoossa helsinkiläisen EräViikingit. Jos PSS ottaa siitä pelistä täydet kolme pistettä, ei SB-Prolla ole varaa hävitä sunnuntain peliä varsinaisella peliajalla, mikäli mielii lähteä paalupaikalta pudotuspeleihin.

Ennen viikonloppua SB-Prolla on viiden pisteen etumatka porvoolaisiin. Viime lauantaina se kävi hakemassa kaksi pistettä Helsingin Tapanilasta EräViikingeiltä. Mutta SB-Pro ei tunnu pääsevän irti viime aikojen tavastaan antaa vastustajalle muutama maali eteen. EräViikingit johti toisen erän alussa jo 5–0 ja vielä pelin puolivälissä 6–1. Mutta SB-Pro vei ottelun jälkimmäisen 30-minuuttisen 6–1. Jatkoaika oli maaliton, ja rangaistuslaukauskilpailussa ainoa onnistuja oli SB-Pron Emmi Lindh.

Pelin puoliväliin mennessä ainoa vierasosuma oli syntynyt Ina Lemisen rangaistuslaukauksesta. Kolmannen erän puolivälissä 6–6-tilanteessa SB-Pron Jaana Lirkki sai viiden minuutin jäähyn väkivaltaisuudesta. Alivoimallakin Leminen pääsi yrittämään rangaistuslaukausta, mutta sillä kertaa tuloksetta. Parikymmentä sekuntia ennen Lirkin jäähyn päättymistä EräViikingit meni johtoon, jonka Leminen tasoitti ajassa 58.45 SB-Pron pelatessa kuudella kenttäpelaajalla.

Lemisen (2+1) lisäksi tehokkaana oli Elina Kujala (1+3). Tärkeä lenkki oli myös Pron maalin suulle jo ensimmäisessä erässä 4–0-tilanteessa vaihdettu Ira Moilanen.

Tärkeät kaksi pistettä siis lähtivät Nurmijärvelle. Mutta pitääkö olla huolissaan, kun SB-Pro lähes järjestään nukkuu pelien alut?

– Huolissaan ei tarvitse olla, vastaa SB-Pron kapteeni Karoliina Kujala.

– Mutta emmehän me näin voi pelata kevään ratkaisupelejä. Muuten teemme asiat itsellemme ihan liian vaikeiksi.

SB-Pro on saanut valmennustiiminsä vahvistukseksi viime kauden mestarivalmentajansa Sami Saarikosken.

– Sami tuo mukaan omaa kokemustaan ja ideoitaan, ja valmennus pystyy entistä paremmin jakamaan vastuitaan, Karoliina Kujala näkee.

SB-Pron sysimustan ensimmäisen erän Tapanilassa ”kruunasi” Heidi Lirkin polvivamma. Hän on jo seitsemäs kahden viime kauden aikana polvivamman kokenut Pro-pelaaja ja todennäköisesti viides, jolla on edessään vähintään puolen vuoden toipumisaika.