Pitääkö olla huolissaan? – Naisten salibandyliigan sijoitussarjat huipentuvat viikonloppuna

Matti Hannula

Naisten salibandyliigan sijoitussarjat huipentuvat tänä viikonloppuna. Nurmijärveläinen SB-Pro pelaa sunnuntaina kotonaan Porvoon Salibandyseuraa vastaan. PSS kohtaa jo lauantaina Porvoossa helsinkiläisen EräViikingit. Jos PSS ottaa siitä pelistä täydet kolme pistettä, ei SB-Prolla ole varaa hävitä sunnuntain peliä varsinaisella peliajalla, mikäli mielii lähteä paalupaikalta pudotuspeleihin.

Ennen viikonloppua SB-Prolla on viiden pisteen etumatka porvoolaisiin. Viime lauantaina se kävi hakemassa kaksi pistettä Helsingin Tapanilasta EräViikingeiltä. Mutta SB-Pro ei tunnu pääsevän irti viime aikojen tavastaan antaa vastustajalle muutama maali eteen. EräViikingit johti toisen erän alussa jo 5–0 ja vielä pelin puolivälissä 6–1. Mutta SB-Pro vei ottelun jälkimmäisen 30-minuuttisen 6–1. Jatkoaika oli maaliton, ja rangaistuslaukauskilpailussa ainoa onnistuja oli SB-Pron Emmi Lindh.

Pelin puoliväliin mennessä ainoa vierasosuma oli syntynyt Ina Lemisen rangaistuslaukauksesta. Kolmannen erän puolivälissä 6–6-tilanteessa SB-Pron Jaana Lirkki sai viiden minuutin jäähyn väkivaltaisuudesta. Alivoimallakin Leminen pääsi yrittämään rangaistuslaukausta, mutta sillä kertaa tuloksetta. Parikymmentä sekuntia ennen Lirkin jäähyn päättymistä EräViikingit meni johtoon, jonka Leminen tasoitti ajassa 58.45 SB-Pron pelatessa kuudella kenttäpelaajalla.

Lemisen (2+1) lisäksi tehokkaana oli Elina Kujala (1+3). Tärkeä lenkki oli myös Pron maalin suulle jo ensimmäisessä erässä 4–0-tilanteessa vaihdettu Ira Moilanen.

Tärkeät kaksi pistettä siis lähtivät Nurmijärvelle. Mutta pitääkö olla huolissaan, kun SB-Pro lähes järjestään nukkuu pelien alut?

– Huolissaan ei tarvitse olla, vastaa SB-Pron kapteeni Karoliina Kujala.

– Mutta emmehän me näin voi pelata kevään ratkaisupelejä. Muuten teemme asiat itsellemme ihan liian vaikeiksi.

SB-Pro on saanut valmennustiiminsä vahvistukseksi viime kauden mestarivalmentajansa Sami Saarikosken.

– Sami tuo mukaan omaa kokemustaan ja ideoitaan, ja valmennus pystyy entistä paremmin jakamaan vastuitaan, Karoliina Kujala näkee.

SB-Pron sysimustan ensimmäisen erän Tapanilassa ”kruunasi” Heidi Lirkin polvivamma. Hän on jo seitsemäs kahden viime kauden aikana polvivamman kokenut Pro-pelaaja ja todennäköisesti viides, jolla on edessään vähintään puolen vuoden toipumisaika.

Fakta

Naisten salibandyliigassa ylemmän sijoitussarjan ykkönen saa ensin valita puolivälierävastustajansa. Vaihtoehdot ovat alemman sijoitussarjan kakkonen (Tampereen Classic), alemman sijoitussarjan kolmonen (TPS) sekä pudotuspelikarsinnoista puolivälieriin selviytyneet (oululainen SSRA ja turkulainen FBC Loisto).

Seuraavaksi valitsee ylemmän sijoitussarjan kakkonen ja sitten kolmonen (EräViikingit).

Alemman sijoitussarjan voittajan (tamperelainen Koovee) vastustaja on valitsematta jäänyt joukkue.

Puolivälierät alkavat lauantaina 14. maaliskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sääksin alkukesän suositut saunaillat peruttu – "Seuraamme tilannetta"
 2. Nurmijärven uimarannat aukeavat – käyttäjiä suositellaan pitämään kahden metrin turvavälit
 3. Eppu Normaalin keikka Taaborilla perutaan – oli jo loppuunmyyty
 4. Eroselvitystä vaatineelta Maiju Tapiolinnalta runsaasti kritiikkiä Keusotelle – "Jos kyse olisi yksityisestä yrityksestä, niin olisi johto vaihtunut"
 5. Nurmijärven kuntatalous keikahti päälaelleen – miljoonien ylijäämä vaihtumassa yli kahdeksan miljoonan alijäämäksi
 6. Sääksin rantakahvila avautuu – tuhopolton vauriot korjattu
 7. Energiayhtiö palkitsee hyvää mieltä levittäviä harrastusseuroja 5 000 eurolla – Voittajia valitsemassa suosikkitubettaja Roni Back
 8. Keusoten puhelinpalvelussa teknisiä ongelmia – palvelukatkoksia ja puheluiden ruuhkautumista
 9. "Monen tilanne mennyt koronaepidemian aikana huonompaan suuntaan" – Sininauhasäätiö avaa taas toimintojaan
 10. Poliisi ihmettelee leväperäisyyttä: Kymmenissä yrityksissä avattiin yritystilejä puhelimessa tarkastamatta henkilöllisyyttä – Vantaalaisen vuokrausyrityksen nimissä huijattiin omaisuutta 120 000 euron edestä
 11. Nurmijärven kirjastot avaavat 2,5 kuukauden tauon jälkeen – palvelevat läpi kesän
 12. Herttoniemen pyöräturman kuorma-autoilija kiistää syyllistyneensä rikoksiin, poliisi epäilee törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
 13. Laki tiukkenee: Pientä lasta ei saa kuljettaa lyhyttäkään matkaa ilman turvalaitetta, edes taksissa
 14. Suurin työttömyyskassa ennustaa kirpeitä lukuja koronakeväälle – hakemustenkin käsittelyt venyvät yliajalle
 15. Hurjaa kasvua työttömissä työnhakijoissa Uudellamaalla – lomautettujen määrä nousi 3 400 prosenttia

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.