Harmillinen loppu kaudelle! NJS koki kotitappion

JALKAPALLO Palokärkien vieraaksi saapunut Jippo vei isäntiä 4–2.

Mikko Wahlroos viimeistä kertaa viheriöllä. Vastassa Mikko Mäkirinne ja tukena Bob Diasonama. Matti Murto

toimitus

Klaukkalan nurmelle kauden päätösottelun esittelyyn tuli kaksi erilaisin motiivein pelannutta joukkuetta. NJS:n tavoite oli saavutettu, mutta vieraaksi saapunut Jippo ei halunnut palata takaisin Joensuuhun ilman pisteitä.

Tämä oli myös Mikko Wahlroosin ja Iiro Laakson jäähyväisottelu. Molemmat joukkueen mukana vuosikaudet voiton ja tappion hetket kokeneet konkarit ilmoittivat pistävänsä nappikset naulaan.

NJS ei tullut kentälle aivan iskevimmällä miehistöllään. Kokoonpanosta puuttuivat Lauri Bergström, Otso Knuuttila, ja Joni Murtomaa Tino Purme, Tukiaisen serkuset, Markus Laihanen ja Matti Kaipio huilasivat ja olivat voittamassa tärkeää A-junioreiden säilymistaistelua sunnuntaina Viikinkien edustusta vastaan lukemin 14–0.

Lauantain ottelu ei juuri pelillisiä hienouksia tarjonnut. Kaksi ensimmäistä maalia syntyi seitsemässä minuutissa. Jippo meni johtoon, kun maalivahti Jussi Valkaman avaussyöttö epäonnistui. NJS tasoitti kolme minuuttia myöhemmin. Lassi Vainikainen kaappasi pallon, syötti Bob Diasonamalle, joka jatkoi kulmaan Aziz Bharille Bhar syötti takaisin ja Diasonama nosti pallon 26 metristä maalivahti Paavo Jarvan yli verkkoon. NJS:llä oli muutama tilanne, mutta Jippo käytti omansa, kun puoli tuntia oli juuri täyttynyt. Aleksi Nissinen raivasi päätyrajalla tilaa syöttää vapaaksi unohdetulle Aleksi Ikoselle, joka laukoi Jippon 1–2 johtoon. Maalin jälkeen ote siirtyi Jippolle ja kolmas osuma syntyi 40. minuutilla. Ville Teräsranta käynnisti hyökkäyksen, jolla NJS:n puolustus puhkottiin parilla nopealla syötöllä ja pääosaa esittänyt Aleksi Nissinen pääsi viimeistelemään 14 metristä 1–3 osuman.

Toisen puoliajan alku oli verkkaista NJS-hallintaa. Jippo tukki tiiviisti maalin edustan ja Lassi Vainikainen kaadettiin rankkarialueen rajalla kahteen kertaan, ensin 55. minuutilla ja sitten kymmenen minuuttia myöhemmin. Molemmat vapaapotkut vaarallisista paikoista osuivat muuriin. Jippo osui tämän jälkeen kaksi kertaa maalin ylärimaan. Ensin Aapi Helvelahti puski kulmalipun vierestä annetun vapaapotkun ja myöhemmin Aleksi Ikonen laukoi 21 metristä yläputkeen.

Vartti ennen täyttä aikaa Kelechi Anyamele syötti Emongo Osongolle 16 alueelle toppareiden väliin, mutta Jippon puolustus onnistui purkamaan pomppivan pallon viidestä metristä.

Lisäajalla syntyi kaksi maalia. Jippo meni 90+2 minuutilla 1–4 johtoon, kun Timo Tahvanaisen pitkä rajaheitto rangaistusalueelle kimposi pääpalloa tavoitelleista Tuomas Kettuselle, joka potkaisi pallon viidestä metristä maaliin. Seuraavasta aloituksesta käynnistyi NJS:n viimeinen hyökkäys, joka päättyi kavennusmaaliin niin, ettei palloon koskenut yksikään Jippon pelaaja. Niko Aittasalmi antoi avauspotkun Diasonamalle, joka jatkoi Ahmed Said Ahmedille ja sai sen heti takaisin, mutta syötti uudelleen puolustuslinjaan Severi Murrolle Hän kuljetti, ohitti Teemu Hallikaisen ja syötti Atte Kaipiolle, joka nosti toppareiden välissä odottaneelle Aittasalmelle, joka sulki aloittamansa syöttöketjun laukomalla 12 metristä maalin. Osuma oli Aittasalmen tämän kauden ensimmäinen. Ottelu ja kausi päättyi iloiseen maaliin ja 2–4 tappioon.

Jippo ansaitsi voittonsa, joukkueessa on taitoa, nopeutta ja kokemusta. Loppukauden viiden ottelun voittoputki oli vaikuttava.

Erikseen pitää mainita, että NJS:n kotiottelut on järjestetty hyvin. Jos katsomot saataisiin tämän vuosisadan tasolle, sateelta suojatuiksi ja viihtyisiksi, olisi ottelutapahtumilla edellytykset kehittyä merkittäväksi kunnan asukkaiden yhteisöllisyyttä yli kylärajojen rakentavaksi tekijäksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.