NJS:n voitto päätti jännittävän taistelun – Palokärjet varmistivat sarjapaikkansa

JALKAPALLO NJS:n sarjapaikka Kakkosessa varmistui voitolla PKKU:sta.

Lassi Vainikaisen kauden avausmaali tuli parhaaseen mahdolliseen paikkaan. Matti Murto

toimitus

NJS:n avauskokoonpanossa Pallokerho Keski-Uuttamaata (PKKU) vastaan ei ollut suuria yllätyksiä. Ottelu pelattiin viime lauantaina 22. syyskuuta Kalevan urheilupuiston nurmella Keravalla. Ottelu päättyi luvuin 0-1 HJS:n voittoon.

Topparikolmikkoon palasi Aapo Mäki, mutta kapteeni Lauri Bergsrömin korvasi nuori Markus Laihanen

Vaihdosta kentälle tulivat Joni Murtomaa toiselle puoliajalle Matti Kaipion tilalle, Eetu Sankkinen Lassi Vainikaisen tilalle (84.min) ja Onni SoiniemiKelechi Anyamelen tilalle (90. min).

NJS:n pelin lähtökohta on pitävä puolustus ja se toimi. PKKU:n hyökkääjiä ei päästetty laukaisupaikkoihin, mutta vaikeaa murtautuminen oli myös NJS:lle. Ottelun ensimmäinen maalintekotilanne oli vasta 7. minuutilla, kun Kaipio päätti NJS:n hyvän hyökkäyksen laukomalla kuudentoista rajan takaa ohi.

Seuraava paikka kymmenen minuuttia myöhemmin tuotti tulosta: Anyamele otti haltuunsa PKKU:n puolustuksen purkupallon lähellä oman rangaistusalueen kulmaa ja avasi Niko Aittasalmelle, joka voitti pääpallon kahden puolustajan välistä, karkasi ja syötti maalin eteen Vainikaiselle. Samaan palloon ryntäsi myös maalivahti Ville Ulmanen, mutta myöhästyi ja Vainikainen sai sijoittaa pallon tyhjään maaliin.

Vainikaisen tämän kauden ensimmäinen maali osoittautui myös ottelun voittomaaliksi, jolla varmistettiin sarjapaikka. PKKU:n taistelu päättyi kuitenkin vasta tuomarin vihellykseen, kun ottelua oli pelattu peräti 103 minuuttia.

Toisella puoliajalla PKKU yritti kaikkensa, mutta heti aluksi Tino Purme laukoi maalin yli. PKKU:lle tuli paras tilaisuus 44. minuutilla, mutta Tony Lehtimäki ennätti viemään pallon jo pilkun kohdalle läpiajossaan ennättäneeltä Milo Jungilta

Reilun tunnin pelin jälkeen Lehtimäen keskitys Murtomaalle muutti puolustajan jalasta suuntaa ja jäi hiukan taakse. Pallo kimposi Purmeelle, jonka vedon maalivahti nyrkkeili kentälle. Hiukan myöhemmin Vainikainen laukoi pallon sivuverkkoon. Paras tilanne syntyi 70. minuutilla: Lehtimäki katkaisi PKKU:n hyökkäyksen ja purki pallon Vainikaiselle. Hän jatkoi Murtomaalle, jonka sijoitus meni takatolppaa raapien ohi.

Tämän jälkeen käynnistyi PKKU:n loppukiri. PKKU otti riskin ja nosti NJS:n kuudentoista rajoille pelaajia, joten NJS:n oli koottava maalintekosektorille ylivoima. PKKU pääsi laukomaan, mutta vedot tulivat kaukaa tai pienestä kulmasta kohti Otso Knuuttilaa, joka poimi ne helposti. Lukumääräisesti PKKU laukoi viimeisen 20. minuutin aikana enemmän kuin ottelun alkuvaiheen aikana yhteensä.

Ikävä tilanne syntyi yliajalla; PKKU keskitti pallon NJS:n rangaistusalueelle. Knuuttila syöksyi palloon ja samaa palloa tavoitellut Hedi Khayat hyppäsi maassa olevan Knuuttilan yli, mutta kolhaisi jalallaan tämän päätä. Kuuden minuutin hoidon jälkeen Knuuttila pelasi pelin loppuun pää siteessä.

Eetu Sankkiselle avautui 101. minuutin kohdalla tilanne, mutta veto meni sivuverkkoon. Peli päättyi Knuuttilan torjumaan Akseli Haapalaisen laukauksen pienestä kulmasta 103. minuutilla.

NJS:n voitto päätti jännittävän taistelun sarjapaikoista. Kolmoseen putoavat A-lohkosta PKKU, FCV sekä LPS, mutta lohkovoitto ratkeaa vasta viimeisellä kierroksella.

NJS pelaa viimeisen kierroksen ottelunsa kotiyleisölle Klaukkalan nurmella ensi lauantaina 29.6. klo 15 Joensuusta paikalle saapuvaa JIPPOa vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.