Kotivoitto pitää NJS:n tavoitteissaan – seuraava vastus pisteen päässä hönkivä PKKU

Bob Diasonama laukoi NJS:n voitto-osuman. Spurttiin lähdössä Joona Tukiainen. Matti Murto

toimitus

Kauden toisella voitolla Mikkelin Palloilijoista (MP) NJS nousi putoajan paikalta. Taistelu sarjapaikasta jatkuu edelleen. Ottelu käytiin Klaukkalan nurmella viime lauantaina.

NJS:n avauskokoonpanossa kärkeen oli nyt nostettu Niko Aittasalmi, joka sai parikseen edellisessä pelissä vaihdosta tulleen ja komean maalin laukoneen Matti Kaipion Lassi Vainikainen oli toipunut entiselle paikalleen keskikentän hyökkäävään rooliin. Pelikiellossa olleen Aapo Mäen paikan topparilinjassa otti odotetusti Markus Laihanen, joka hoiti homman ammattimaisesti.

Päävalmentaja Mikko Manninen toistaa usein, että puolustuksen pitävyys on pelin lähtökohta. Nyt joukkue piti oman pään puhtaana. Mikkelin maalitykki Miikka Oinonen päivysti pääasiassa NJS:n puolustuslinjan tasalla, mutta Said Ahmed ei päästänyt häntä vaarallisiin tilanteisiin.

MP:n toinen kanuuna Lucas dos Santos oli sitäkin liikkuvampi. Taitava brassi nousi laidallaan pallon kanssa ja pelasi hienosti yhteen Iiro Äijön ja Mikko Hiltusen kanssa. Joona Tukiainen ja Lauri Bergström joutuivat tekemään lujasti töitä ja puolustivat heidät nollille.

Ensimmäisellä puoliajalla MP hyökkäsi hiukan enemmän, kun taas NJS:llä oli muutaman minuutin ankara painostusjakso ennen puolen tunnin täyttymistä, mutta yhtään laukausta maalivahdin torjuttavaksi ei saatu aikaan.

MP:n tilanteista Lauri Bergström blokkasi Miikka Oinosen laukauksen pilkun kohdalta 11. minuutilla, uudestaan hän liukui oikeaan aikaan pallon eteen 37. minuutilla ja läpiajoon livahtaneen dos Santosin veto meni kulmapotkuksi.

Otso Knuuttila esitteli refleksejään nyrkkeilemällä Oinosen ovelan noston takakulmaan päätyrajan yli. NJS:n paras tilanne nähtiin 44. minuutilla. Aittasalmi syötti Tino Purmeelle, jonka laukaus 14 metristä ponnahti puolustajan jalasta takaisin kentälle.

Toisella puoliajalla parhaat tekopaikat ja ottelun ratkaisumaali kirjattiin NJS:lle. Jo 47. minuutilla Matti Kaipio pääsi läpiajoon, mutta topparijärkäle Vincent Bikana hoiti tilanteen.

Seuraava tilaisuus tuli Niko Aittasalmelle. Omaa laitaansa dominoinut Keleche Anyamele keskitti hienosti Aittasalmelle maalin eteen, mutta laukaus neljästä metristä nousi maalin yli.

Seuraavaksi Joni Murtomaa pääsi jatkamaan parista metristä Tukiaisen keskityksen, mutta MP:n maalivahti Jonne Uronen onnistui peittämään.

Ottelun ratkaisu tapahtui 73. minuutilla. Aittasalmi syötti oman rangaistusalueen kaarelta keskiympyrään Murtomaalle, joka käänsi pallon vasempaan laitaan Bob Diasonamalle Diasonama leikkasi keskiviivan takaa maalin eteen, harhautti matkalla Elliot Simmonsin ja laukoi lujaa 25 metristä matalan pallon MP:n maalin vasempaan alanurkkaan.

Heti johtomaalin jälkeen MP:n tasoitus oli henkeäsalpaavan lähellä. Otso Knuuttila jatkoi saamansa syötön suoraan Oinoselle, joka tykitti rangaistusalueen kaarelta 21 metristä kohti ylänurkkaa, mutta Knuuttila ponnisti paraatipelastukseen.

Lisäajalla Osongo ja Purme olivat menossa kaksi vastaan kaksi tilanteessa läpi, mutta tilanne kuivui kun Osongo kaatui. Pelissä nähtiin myös punainen kortti. Tuomari antoi keltaisen Tukiaiselle lisäajan 5. minuutilla pelin viivyttämisestä. Se oli hänelle toinen varoitus, joten Tukiainen lähti kaksi minuuttia ennen päätösvihellystä suihkuun.

Voitto nosti NJS:n takaisin putoamisviivan yläpuolelle. Takana pisteen päässä ja viivan alla on PKKU, joka on NJS:n seuraava vastustaja ensi lauantaina 22.9. klo 15 Kalevan urheilupuiston nurmella. Voitto PKKU:sta takaisi NJS:lle sarjapaikan jo ennen viimeistä kierrosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.