Marjamäki iloitsi Jokerien voitosta, mutta antoi tiukan arvosanan – "Pelattiin välillä aika komeaa lätkää"

Sport Content

Jokereiden ensimmäinen KHL-ottelu Lauri Marjamäen komennossa päättyi 6–3 -voittoon. Kiinalainen "muukalaislegioona" Red Star Kunlun oli Hartwall-areenalla alakynnessä.

– Tyytyväinen olen, että voitettiin ensimmäinen peli. Kaksi ensimmäistä erää olivat hyviä. Toka erä tosi vahva. Kolmannessa erässä tuntui, ettei yhdessä vaiheessa tapahtunut mitään, mutta iso maali Peter Reginiltä siihen saumaan ja hoidettiin homma kotiin, summasi Marjamäki ottelua.

Harjoituspeleissään Jokerit oli tehoton. Kunlun jätti kuitenkin paljon tilaa ja Jokerit hyödynsin paikkansa.

– Kuusi maalia tasakentällisillä. Se on kova määrä. Tehtiin vielä kaksi omiinkin. Tehtiin kahdeksan maalia, Marjamäki sanoi.

Maalinteon harjoittelu tuotti Jokereilla tulosta.

Jokerit ratkaisi ottelun toisessa erässä tehtyään kolme maalia vajaaseen kuuteen minuuttiin ja siirryttyään niin 4–1–johtoon. Kolmannessa erässä Red Star tuli maalin päähän, mutta Peter Reginin ja Sakari Mannisen maalit saattelivat kotijoukkueen selkeään voittoon.

Manninen (2+1) ja Steve Moses (1+2) olivat Jokereiden kolmen pisteen miehet. Maaleja vartioivat Jokereiden Ryan Zapolski ja Red Starin Aleksander Lazushin.

– Kauttaaltaan oli semmoisia maaleja, joita on yritetty jumpata. Ollaan iloisia tästä. Korjaillaan asioita, mitä kolmannessa erässä tapahtui. Se oli hyvä kokemus meille. Ollaan keskiviikkona taas valmiita, totesi Marjamäki.

Ylivoimapelillä tulosta ei kuitenkaan tullut.

– Ollaan harjoiteltu sitä aika paljon. Yritetään parantaa, ja tänään oli aihioita, mutta ei se vielä ole sitä, mitä pitäisi olla. Pelit ratkaistaan erikoistilannepelaamisessa ja sitä meidän pitää totisesti parantaa, myönsi Marjamäki.

Marjamäen mielestä pelissä oli paljon hyviä asioita.

– Suurin anti oli kuusi maalia kotiyleisön edessä. Pelattiin välillä aika hienoa lätkää ja tehtiin upeita maaleja. Harjoituspeleissä ei ollut kovinkaan tehokasta.

Kiitettävää arvosanaa Marjamäki ei joukkueelleen antanut.

– Annan kouluarvosanan 8,5.

Jokereilta alkoi heti KHL-kauden kärkeen syntyä tulosta, vaikka harjoitusottelut antoivat kyseenalaista osviittaa. Seitsemästä harjoituspelistään Jokerit voitti vain yhden varsinaisella peliajalla. Häviöitä tuli viisi.

Kauden toisessa ottelussaan Jokerit kohtaa keskiviikkona Amur Habarovskin.

Teksti: Otto Palojärvi, Hartwall-areena

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.