Suomalaisen huippukuljettajan ura päättymässä – huhun mukaan talli etsii korvaajaa

Mika Kallio loukkaantui pahasti. Kuvituskuva. Marko Enberg

Sport Content

Mika Kallion MotoGP-tulevaisuuden ympärillä velloo kova huhumylly.

Varikoilla on liikkunut huhuja sen osalta, että kokeneen suomalaiskuljettajan pitkä ura saattaa päättyä tähän kauteen. Kallio, 35, teloi oikean jalan polvensa Saksan GP:n harjoituksissa tapahtuneessa rajussa kaatumisessa.

Polvesta meni kolme nivelsidettä poikki ja Kallio operoitiin tiistaina Suomessa.

Toipumisennustetta ei ole vielä tiedossa, mutta lääkärit arvioivat ennen leikkausta, että siihen voi vierähtää jopa kuusi kuukautta.

KTM kaipaa juuri nyt Kalliolle kipeästi korvaajaa, sillä kauden 2019 pyörän kehitystyö on tärkeimmässä vaiheessa.

KTM:llä on tiettävästi jouduttu varautumaan samalla myös ikävimpään tilanteeseen, eli siihen, että Kallio ei pystyisi jatkamaan töitä testikuljettana kaudella 2019.

Kallion mahdolliseksi korvaajaksi eri lähteissä on nostettu KTM:n kisakuljettajana ilman töitä tämän kauden jälkeen jäävä britti Bradley Smith ja saksalainen Jonas Folger

KTM haluaisi kuitenkin ehdottomasti jatkaa yhteistyötä Kallion kanssa. Siihen myös Kallio oli tähdännyt ennen loukkaantumistaan.

Kallio kertoi Speedweekille, että hänen aikomuksenaan on jatkaa samoissa töissä ainakin vielä kaksi seuraavaa kautta. Se on tosin tässä vaiheessa jo käytännössä selviö, että Kallio on saanut heittää hyvästit paluulleen kisakuljettajaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.