Veikkausliigassa pelataan homofobian vastainen teemakierros

Sateenkaaren värit näkyvät tällä viikolla myös jalkapallokentillä. Jussi Vehkasalo

Sport Content

Veikkausliiga, Jalkapallon pelaajayhdistys ja Seta toteuttavat yhteistyössä jalkapalloliigaan homofobian vastaisen teemakierroksen. Kierros pelataan tulevana viikonloppuna 29.–30. kesäkuuta.

Teemakierroksen otteluissa joukkueiden kapteenien käsinauhat ovat väritetty sateenkaaren väriseksi. Teema on esillä myös syyskuussa pelattavalla Punainen kortti rasismille -teemakierroksella.

– Jalkapallo kuuluu kaikille, mutta syrjintä ei kuulu jalkapalloon. Veikkausliiga on avoin sarja, ja myös arvomaailmamme on avoin. Tästä viestistä haluamme teemakierroksilla muistuttaa ja haastamme samalla myös muut lajit ja sarjat rohkeasti tunnustamaan väriä, kommentoi Veikkausliigan viestintäpäällikkö Pyry Waltari tiedotteessa.

– Hienoa, että Veikkausliiga on jo aikaisemmin huomioinut logossaan sateenkaarivärit Helsinki Priden aikana ja tuleva homofobian vastainen kierros on tärkeää jatkumoa urheilun yhdenvertaisuuden ja avoimemman ilmapiirin edistämiseksi. Jokaisen tulisi tuntea itsensä tervetulleeksi kentille ja katsomoihin aidosti omana itsenään. Tänä vuonna on ollut myös hienoa nähdä, että useat jalkapalloseurat muun muassa naisten liigassa ja ykkösessä sekä miesten ykkösessä ja kakkosessa ovat käyttäneet sateenkaariväritteistä kapteeninnauhaa ja antaneet tukensa syrjinnän vastaiselle työlle, kertoo Jalkapallon Pelaajayhdistyksen hallituksen jäsen Ilari Äijälä

Lähde: Veikkausliiga.com

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.