NJS hyytyi Vuosaaressa – FC Viikingit voitti tylysti 5–2.

Tommi Lampinen purkaa pallon, Ayuub Abdi väistää, Lauri Bergström varmistaa ja hattutempun tehnyt Julius Remes jää odottamaan seuraavaa tilaisuutta. matti murto

toimitus

NJS kohtasi FC Viikingit viime keskiviikkona Vuosaaressa. NJS jaksoi sinnitellä tunnin ja väläytellä hyviä otteita, mutta lopulta taululla oli tylyt numerot 5–2 FC Viikinkien hyväksi.

Palautumisaika edellisestä pelistä NJS:llä oli kolme päivää ja FC Viikingeillä neljä. Tämä ei tietenkään ole tappion syy, mutta ero tuli näkyviin toisella puoliajalla, kun NJS:n vauhti hiipui ja kotijoukkue karkasi tekemällä maaleja. Tappio tuli siksi, että Viikingit olivat kentän molemmissa päissä tehokkaampia.

Ennakkosuosikkina kentälle marssi isäntäjoukkue, mutta arveltiin, ettei keskiviikkoillasta tulisi helppo sen enempää isännille kuin vieraillekaan. Lopulta ero kuitenkin venähti ja tulos vastaa tapahtumia.

NJS:n kokoonpanoa oli rukattu edellisestä pelistä. Toppariksi puolustuslinjaan oli toipunut loukkaantumisestaan kapteeni Lauri Bergström Niko Aittasalmi oli toipilaana ja vasempana pakkina oli Tommi Lampinen kauden ensimmäisessä ottelussaan.

Kärjessä pelanneelle Emongo Osongolle ja keskikentän Bob Diasonamalle vastus oli tuttu: viime kesän Suomen Cupin ottelussa he pelasivat Viikinkien riveissä NJS:ää vastaan.

FC Viikinkien joukkue oli vahva. Hyökkääjät ja hyökkäykset olivat nopeita ja monipuolisia; NJS:n puolustus oli usein pahoissa vaikeuksissa ja Otso Knuuttila venyi useasti komeisiin pelastuksiin, kerran jopa kolmeen peräkkäiseen. Viikinkien maaleille hänkään ei mahtanut mitään. Toisaalta kentällä peli oli vauhdikasta ja myös NJS:n hyökkäsi.

Ensimmäisellä puoliajalla NJS:lle tuomittiin kahdeksan kulmapotkua ja Viikingeille neljä, mutta pelin vaaralliset maalipaikat jakautuivat juuri päinvastoin. Tämä tarkoittaa, että isännät olivat tehokkaampia sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Kun voittoja haetaan puolustuksen kautta niin lienee selvää, ettei NJS:n puolustuksella ollut lähimainkaan valppain päivänsä.

Avausmaalin teki Viikingeille Julius Remes ennen kuin kolme minuuttia tuli täyteen. Simon Thurling jatkoi rajaheiton toppareiden välissä vaanineelle Remekselle, joka sai jalkansa vapaaksi ja laukoi läheltä verkkoon. Kuusi minuuttia myöhemmin Bob Diasonama syötti Joona Tukiaiselle, joka harhautti puolustajan ja keskitti Markus Tukiaiselle, joka laukoi rangaistuspilkun kohdalta tasoituksen ja NJS oli taas hyvin pelissä mukana.

Reilun puolen tunnin kohdalla Benjamin Thurling ryösti Aapo Mäen avauksen ja syötti toppareiden välistä tilaisuutta odotelleelle Nemanja Bigalle, joka vei isännät 2–1-johtoon. Se kesti taukoon saakka, siitä huolehti Knuuttila.

Toisen puoliajan alku oli hyvää peliä, mutta takaisku tuli 54. minuutilla. Jan Eklund vei linjassa olleen puolustuksen vierestä pitkän pallon ja syötti linjan taakse sen läpi juosseelle Remekselle. Nyt Viikingit siirtyi 3–1-johtoon, mutta NJS tuli vielä maalin päähän. Osongo kaadettiin rangaistusalueella ja Bob Diasonama laukoi rankkarin Denys Pervovin selän taakse.

Ottelu ratkesi 61. minuutilla, kun viikinkilaituri jatkoi rajaheiton Kelechi Anyamelen yli Remekselle, tämä ohitti Aapo Mäen ja laukoi Bergströmin vierestä tilanteeksi 4–2.

Peli tavallaan päättyi 67. minuutilla, kun Emongo Osongolle näytettiin punaista. Hänet kaadettiin ja reaktio tähän johti kentältä poistamiseen. Loppuminuutit olivat Viikinkien hallintaa eikä NJS kovin usein heidän kenttäpuoliskolleen päässyt. Lisäajan viimeisillä sekunneilla Viikingit hyökkäsi taas oikealta ja sieltä tulleen keskityksen toimitti Tomi Kurvinen komealla laukauksella 14 metristä verkkoon NJS:n puolustuksen keskityttyä maalin edustalle nousseeseen Patrik Ahoseen. Päätösvihellys soi heti, kun pallo oli viety aloitukseen.

NJS:n seuraava vastustaja on sarjaa johtava Gnistan Olulunkylässä lauantaina 9.6. klo 17.00.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kesä ilman uusia koronatartuntoja – Nurmijärvi ainut Keusote-kunta, jossa tartunnat eivät ole lisääntyneet kesällä
 2. Betonirekka suistui tieltä – kuskille lieviä vammoja
 3. Asuntoon päässyt orava pelotti lapsia – pelastuslaitos palautti takaisin luontoon
 4. Nurmijärveläisen taiteen vuosinäyttely avautui – esillä paljon paikallista taidetta
 5. Iso tapahtuma tulossa: Shop Up Days ja Timanttijahti yhtäaikaa Nurmijärvellä
 6. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 7. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 8. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 9. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 10. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 11. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 12. Mielipide: Oikeaoppinen kierrätys kaikkien etu
 13. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 14. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 15. "Musta vuosi" henkirikosten määrässä Itä-Uudellamaalla – poliisi: "Poikkeusolot eivät yksistään selitä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.