Räikköseltä tyhjentävä analyysi: Ei tapahtunut oikein mitään

Kimi Räikkönen. Jari Kupiainen

Sport Content

Kimi Räikkönen sijoittui Monacon F1-kisassa neljänneksi. Kun startissa Kimi ei onnistunut ohittamaan, eikä turva–auto tullut radalle, ei parempaan ollut mahdollisuuksia.

Räikkönen totesi monen muun ajajan tavoin, että kisa oli tylsä. Räikkönen myös korosti, ettei hänen todellinen nopeutensa tullut esiin.

– Mitään ei tapahtunut kisassa. Rehellisesti sanottuna aika tylsä, Räikkönen sanoi Planet-F1:n mukaan.

– Tiesimme, että tällä radalla, kun kaikki olivat pysähtyneet, ei ohitusmahdollisuuksia olisi, kontrolloi vauhtia sitten kuka tahansa. Vain siinä tapauksessa olisi ollut, jos joku olisi tehnyt virheen tai renkaat olisivat olleet lopussa, Räikkönen jatkoi.

Valtteri Bottas ajoi pitkään Räikkösen perässä.

– En ollut huolestunut Bottaksesta. Vauhtia oli riittävästi ja olisin helposti ottanut kiinni edellä ajaneen (Lewis Hamiltonin), mutta ohitukseen ei olisi ollut mahdollisuutta. Teimme parhaamme, mutta emme kyenneet käyttämään vauhtiamme. Emme voi olla tyytyväisiä nelostilaan, mutta opimme joka kisasta, Räikkönen ilmoitti.

MM-pisteissä Räikkönen putosi viidenneksi. Monacon voittaja Daniel Ricciardo nousi hänen ja Valtteri Bottaksen edelle kolmanneksi.