Leijonien tappiolla voi olla karmiva seuraus

Sport Content

Jääkiekon MM-kisojen lohkovaihe tulee tänään päätökseensä. Suomi kohtaa viimeisessä lohko-ottelussaan Yhdysvallat, ja kyseisessä väännössä on panoksena lohkovoitto. Yhdysvallat on tällä hetkellä 16 pisteessä, ja Suomi 13 pisteessä, joten Leijonat tarvitsee voiton varsinaisella peliajalla yltääkseen tasapisteisiin. Tällöin keskinäisen ottelun lopputulos ratkaisisi paremmuuden, joten Leijonat voittaisi B-lohkon.

B-lohkossa tilanne on vielä hyvin epäselvä, mutta varmaa on se, että Yhdysvallat on kahden parhaan joukossa, ja Suomi-Kanada-kaksikko yltää pudotuspeleihin. Suomi voi voittaa lohkonsa tai tippua jopa neljänneksi.

Kanadalla on tällä hetkellä kasassa 12 pistettä, ja se kohtaa päätösottelussaan Saksan. Tanskalla on 11 pistettä ja Latvialla kymmenen, ja joukkueet kohtaavat tänään juurikin toisensa.

Jos Suomi voittaa Yhdysvallat varsinaisen peliajan jälkeen, on Leijonilla silloin 15 pistettä. Kanada ottaa oletettavasti kolme pistettä Saksalta, mutta vaahteralehtipaidat eivät nousisi Suomen edelle, koska Leijonat vei joukkueiden keskinäisen kohtaamisen. Näin ollen kahden pisteen voitolla Suomi olisi lohkon kakkonen.

Jos Leijonat häviää varsinaisella peliajalla tai sen jälkeen, olisi Suomella joko 13 tai 14 pistettä. Mikäli Kanada ja Tanska ottavat kolmen pisteen voitot nousevat molemmat Suomen edelle. Tanska olisi Leijonien kanssa tasapisteissä, mutta se sijoittuisi Suomen edelle voitettuaan joukkueiden keskinäisen kohtaamisen.

Tappio ei tiedä Suomelle suoraa tippumista neljänneksi, koska Latvia voi ottaa pisteitä Tanskalta. Tappio tiputtaisi Suomen todennäköisesti vähintään kolmanneksi, milloin puolivälierissä vastaan asettuu joko Ruotsi tai Venäjä. Huippukovan vastustajan lisäksi Suomi joutuisi matkustamaan torstaiksi Kööpenhaminaan, mikä hankaloittaisi joukkueen valmistautumista puolivälieräotteluun.

Suomen ja USA:n välinen kamppailu alkaa kello 13.15 Suomen aikaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.