Äänestä: Kaatuuko Kanada huonoon maalivahtipeliin? – "Maasta löytyy 50 parempaa maalivahtia kuin Kuemper tai McElhinney"

Sport Content

Herning | Suomalaiset voitonlaulut raikuivat lauantaina Herningin yössä, kun Leijonat kuritti jääkiekon MM-kisoissa Kanadaa maalein 5–1.

Suomalaisfanit kommentoivat tunnelmaa epätodelliseksi. Olihan vastassa Connor McDavidin ja Matt Barzalin kaltaisia supertähtiä.

Kanada on viime vuosina jyrännyt MM-kisoissa. Maa on saanut MM-kaukaloihin kovan luokan tähtiä ja Kanadan joukkueet ovat myös oppineet hyödyntämään ison kaukalon lainalaisuuksia entistä paremmin. Nykyään iso kaukalo voi olla luisteluvoimaiselle Kanadan joukkueelle jopa etu.

Lauantain peliä vei silti Suomi. Tappio oli Kanadalle MM-kisoissa suurin vuosikausiin. Leijonatkin on voittanut Kanadan suurinumeroisimmin ainoastaan vuoden 2006 MM-kisojen pronssiottelussa, jolloin tulos oli 5–0.

Kanadalaiset eivät tappiotaan selitelleet.

– Oli raskas peli kieltämättä. Olemme valmiita seuraavalla kerralla, New York Islandersissa vahvan kauden pelannut Josh Bailey tiivisti Suomi-ottelun jälkeen.

Baileyn mukaan Kanada ei todellakaan pelannut parhaalla tasollaan.

– Tämä oli varmaankin huonoin pelimme toistaiseksi. Mutta tässä turnauksessa on kohdattava huonoja asioitakin. Tämä oli esimerkki siitä.

Kanada oli Suomea vastaan turhautunut. Esimerkiksi puolustaja Aaron Ekblad syytti Suomea filmaamisesta. Hän huuteli rangaistusaitiossa rumia englanninkielisiä sanoja.

Leijonien Marko Anttila aisti kanadalaisten turhautumisen. Suomalaiset eivät siitä provosoituneet.

– Puhuimme kopissa, että keskitytään meidän peliin, ei vastustajien huuteluun.

Kanada sortui lauantaina ennen kaikkea heikkoon maalivahtipeliin. Curtis McElhinney vaihdettiin 3–1-tilanteessa Darcy Kuemperiin, joka antoi Eeli Tolvasen 4–1-maaliin namusyötön.