Katso videot: Laineen Jets sai taipua toisessa jatkoerässä Nashvillelle – "Tämä oli pakkovoitto"

Sport Content

Nashville Predators pääsi juhlimaan tärkeätä voittoa jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä sunnuntaina.

Kotikaukalossaan pelannut Nashville kukisti Winnipeg Jetsin jatkoajalla 5–4. Ratkaisu nähtiin toisessa jatkoerässä ajassa 85:37. Nashville pääsi vastahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Craig Smith syötti ja sveitsiläislaituri Kevin Fiala ohitti maltilla Jets-vahti Connor Hellebuyckin.

Nashville oli hävinnyt joukkueiden ensimmäisen kohtaamiseen kotonaan. Toiseen kotitappioon ei ollut varaa.

– Tämä oli tavallaan pakkovoitto, Fiala totesi NBC Sportsin haastattelussa heti taiston tauottua.

Toisen playoff-kierroksen voitot ovat nyt tasan 1–1. Kaksi seuraavaa ottelua pelataan Winnipegissä tiistaina ja torstaina.

Pekka Rinne torjui Nashvillen tolppien välissä 46 laukausta, joista seitsemän lähti Patrik Laineen mailasta. Laine ampui yhteensä 14 kertaa. Kudeista seitsemän meni kohti Rinnettä, neljä ohi maalin ja kolme blokattiin.

Nashville sai kamppailuun unelma-alun, kun Ryan Johansen iski Filip Forsbergin tarjoilusta vain 27 sekunnin pelin jälkeen. Se oli samalla ensimmäinen kerta tämän kevään pudotuspeleissä, kun Winnipeg päästi ottelun avausmaalin.

Winnipeg käänsi tilanteen edukseen avauserän jälkipuoliskolla. Dustin Byfuglien tasoitti tasavajaalla. Byfuglienin maalin syöttänyt Mark Scheifele vei Jetsin johtoon ylivoimalla vain 29 sekuntia myöhemmin. Laine (0+1) avusti Scheifelen osumassa.

Nashville meni puolestaan edelle toisessa erässä. P.K. Subbanin ylivoimapommi tasoitti 2–2:een. Seuraavaksi pommitusvuorossa oli Viktor Arvidsson. Forsberg syötti sekä Subbanin että Arvidssonin osuman.

Winnipeg tasoitti 3–3:een päätöserän alussa. Predators-pakki Mattias Ekholmin syöttöyritys katkaistiin ja Brandon Tanev ohitti Rinteen.

Nashville vastasi vain 34 sekuntia myöhemmin. Ryan Johansen harhautti hienosti Jets-pakki Tobias Enströmin ja viimeisteli.