Leijonien NHL-vahvistus: "Kyllä tästä nauttii"

Julius Honka on JYP:n kasvatti. Hannu Rainamo

Sport Content

Leijonat kaatoi jääkiekon EHT-turnauksessa Venäjän voittolaukauskisan jälkeen 3–2. Tappelussakin ottelussa ollut Dallas Starsin NHL-puolustaja Julius Honka oli pelin antiin ihan tyytyväinen.

– Ekassa erässä oltiin hyvällä jalalla. Tokassa erässä jouduttiin puolustamaan vähän enemmän. Ei oltu ehkä ihan niin tarkkoja kiekon kanssa. Kolmas erä oli vähän parempi. Päästiin niiden päähän ja uskallettiin pelata paljon kiekolla, kuten noita vastaan pitää pelata hyvin, Honka summasi ottelun. Honka oli mukana harjoitusleirillä jo viime viikolla.

– Hyvä peli oli kaiken kaikkiaan. Koko ajan huomaa, että mennään eteenpäin. Tehdään enemmän sovittuja juttuja, niin tuloskin on sen mukainen, hän arvioi.

Dallas Starsissa Honka jäi pieneen rooliin, mutta vakiinnutti loppukaudesta paikkansa joukkueessa.

– Se oli erilainen rooli, jossa olin tottunut pelaamaan, mutta ihan hyvin meni, ja tuntui, että kehityin koko ajan pelaajana. Se on tärkeintä, hän sanoi. Erilaisessa roolissa Hongalla oli omat haasteensa.

– Joutui vähän eri juttuja hakemaan, mutta niissä jutuissa, puolustuspelaamisessa ja tolleen, mentiin eteenpäin. Joka pelissä yritin kehittyä ja ottaa niitä hyviä juttuja. En stressannut liikaa ja yritin pysyä positiivisena vaan.

– Mulle jäi ihan hyvä maku tästä NHL-kaudesta. Hienoa tulla tänne ja päästä laittamaan Suomi–paita päälle ja pelata omilla vahvuuksillaan. Kyllä tästä nauttii, Honka jatkoi.

Venäjä-ottelussa Honkaa harmitti vain katsojamäärä 5439. Hartwall-areena ei ollut edes puolillaan.

– Olisi ollut kivempi, jos olisi ollut enemmän faneja. Mutta hienoahan tänne oli tulla pitkästä aikaa Suomeen pelaamaan. Kohti kisoja mennään. Hienoa aikaa.

Leijona-joukkueessa on paljon nuoria puolustajia. Chicagon ykkösvaraus 18-vuotias Henri Jokiharju on pelannut ensimmäisissä A-maaotteluissaan hienosti.

– Ihan hemmetin hienosti pelaa kyllä. Mukava nähdä. Tosi hyvä äijä on. Hienoa, että vähän samantyylisiä pelaajia tulee kuin meikäläinen, Honka kehui Jokiharjua.

Hongan mukaan kiekollinen pelaaminen on Suomen joukkueen ehdoton vahvuus.

– Kiekolliset pelaajat ovat meidän valttikortti. Meillä on hyvin liikkuvia pakkeja ja yritetään niitä käyttää mahdollisimman paljon. Hienoa, että äijät on tulleet tänne ja pelaavat vielä hyvin. Kyllähän sitä nauttii kattoa.

Hyökkäykseen Suomi saa vielä Teuvo Teräväisen, Sebastian Ahon, Mikael Granlundin ja Mikko Rantasen.

– Onhan se hyvä, että saadaan sen tason pelaajia mukaan. Se on aina plussaa, kiitteli Honka.