NJS:n A-junnuille kylmää kyytiä Klaukkalassa – haave SM-loppusarjapaikasta koki kolauksen

Kotijoukkueen Tino Purme ja Eemeli Kivistö taistelevat pallosta keltapaitaisten vieraiden Jesper Karlssonin ja Eerik Miettisen (3) kanssa. Matti Murto

toimitus

NJS:n A-juniorit saivat tiistaina vieraakseen Klaukkalan tekonurmelle Turun Palloseuran. Molemmat joukkueet olivat tasaisessa lohkossa tasapisteissä ja molemmille lisäpisteet olivat tärkeitä. TPS oli lopulta vahvempi ja nousi 1–4 voitollaan lohkon kakkoseksi.

Kuuden asteen pakkasessa, jota kentän suuntainen viima purevoitti, lähtökohdat olivat NJS:lle hiukan edullisemmat; edellinen peli SalPaa vastaan päättyi 5–0 voittoon, kun taas vieraskentälle matkustanut TPS oli kärsinyt 1–3 kotitappion FC Espoota vastaan.

Tilannetta tasoitti muutaman NJS:n avainpelaajan sairastuminen. Kummallakin joukkueella oli edellisestä pelistä vain kaksi vuorokautta toipumisaikaa. Se näkyi enemmän NJS:n otteissa, sillä TPS karkasi toisella puoliajalla selvään 1–4 voittoon.

Olosuhteet olivat katsomolle koettelemus, mutta pelaajiin se pisti vauhtia ja varsinkin ensimmäinen tunti oli lähinnä takapihan lautakasaa muistuttavasta katsomosta käsin mukavaa katseltavaa.

Tilanteet vaihtuivat ja syötöt menivät oikeisiin osoitteisiin.

TPS oli skoutannut neljä maalia SalPaa vastaan tehneen Joonas Mannisen eikä päästänyt tätä maalintekoon. Sen sijaan TPS:n omat nopeat laidat Anton Lindqvist ja Mauro Severino olivat alituinen uhka Tuukka Niemelän vartioiman maalin edustalla.

Lindqvist sai jalkansa vapaaksi 17. minuutilla ja vei vieraat johtoon. Sama mies oli paikalla, kun NJS:n puolustus epäonnistui 38. minuutilla tilanteen purussa ja Lindqvist laukoi eteensä pudonneen pallon maaliin. Puoliaikalukemaksi jäi 0–2.

Heti toisen jakson aluksi NJS pääsi hyvin peliin mukaan, sillä jo ensimmäisellä minuutilla Tino Purme kaadettiin 16 alueella. Mikko Oinonen laukoi rangaistuspotkun ylärimaan, mutta Purme taisteli takaisin kentälle kimmonneen pallon verkkoon.

Mauro Severino vei kulman jälkitilanteesta TPS:n 1–3 johtoon 20 minuuttia ennen täyttä aikaa ja haaveet pisteistä laimenivat.

Lopullisen niitin 1–4:ään Severino iski läpiajosta kymmenen minuuttia myöhemmin. Severinon pari muuta vaarallista läpiajoa NJS:n maalia vartioinut Tuukka Niemelä torjui lähes näytöstyyliin.

Tappio tarkoittaa sitä, että kolmessa jäljellä olevassa pelissä (FCE ja FC Inter vieraskentillä ja FC Honka kotona) on taistelun makua.

Lohkon tilanne

Lohkossa pelaa 10 joukkuetta, joista neljä parasta nousee suoraan, viides karsii B-lohkon kuudetta ja kuudes B-lohkon viidettä vastaan.

Lohkoa johtaa 6 kierroksen jälkeen PK-35 (15 pistettä), seuraavina ovat TPS (12 p.), KaaPo (12 p.), FCE (12 p.) , HJK (12 p.), NJS (9 p.), FC Inter (6p.), FC Honka (3p.) SalPa (0 p.) ja FC Viikingit (0 p.)

Inter ja SalPa ovat pelanneet vasta 4 ottelua, FC Espoo ja Honka 5 ottelua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Missä bussi menee? – Nurmijärven joukkoliikenteen bussien etenemistä voi nyt seurata karttapalvelusta
 2. Nurmijärvi myy tai vuokraa 26 omakotitonttia Kylänpäästä – hakuaika alkaa pian
 3. Lepsämäntielle suunnitteilla neljät liikennevalot lisää – asukkaiden toivomia kiertoliittymiä ei tulossa
 4. Rajamäelle superkoulu tai uusi Rajakaari? Rajamäen koulukampuksesta neljä vaihtoehtoa
 5. Nurmijärven lukio Kirkonkylään, Rajamäelle vai kahteen toimipisteeseen? – faktat lyötiin nyt pöytään
 6. Pääkirjoitus: Kuuluuko lähipalveluiden parantua lähinnä siellä, missä pidetään eniten meteliä?
 7. Omat rahat: Osakesijoittaja Sampo Arola, 37, tavoittelee taloudellista riippumattomuutta huonosta viime vuodesta ja koronasta huolimatta – "Nyt pidän töitäni mielekkäinä, mutta saatan nähdä asian eri tavalla kymmenen vuoden kuluttua"
 8. Mielipide: Ei liikennevaloille – kyllä liikenneympyröille Lepsämäntielle!
 9. Tietty raja-arvo ei ylittynyt kertaakaan – ilmanlaatu parani pk-seudulla
 10. Posti ei kertonut asiakkaille, ettei muuttoilmoituksen henkilötietoja ole pakko antaa mainostajille, sai 100 000 euron seuraamusmaksun – Kaksi muutakin yritystä joutuu maksamaan tietosuojalain rikkomisesta, syynä muun muassa raskausutelut työnhakijoilta
 11. Vapise, Sandstorm, kohta parvekkeilla soi Suvivirsi
 12. Pikkulapsiperheiden määrä väheni liki viidenneksellä kymmenessä vuodessa
 13. Sadan metrin jono Suomenlinnan lauttaan – "Ollaan kuitenkin aika kaukana lautan maksimimatkustajamäärästä"
 14. Hypo: Korona romahdutti asuntokaupan ja seurauksena voi olla hintojen nousu tulevina vuosina
 15. Nurmijärven kunta ei järjestä puistoruokailua – aloite tyrmättiin valtuustossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.