Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Happaman makuinen piste

NJS:n syyskierros Kolmosessa käynnistyi MPS Atletico Malmia vastaan Pukinmäen tihkusateisella nurmella. Kevätkierroksen avannut joukkueiden välinen tasainen taistelu päättyi NJS:n 2–1 voittoon. Tasväkistä peliä odotettiin nytkin. Ottelu siirrettiin aiemmaksi, koska malmilaiset taistelevat sunnuntaina Regions Cupin välieräpaikasta, jonka NJS jo itselleen hankki.

Atleticolla oli sarjassa takana peräti seitsemän ottelun voittoputki. Se oli hävinnyt NJS:n lisäksi vain Legirukselle ja Töölön Taistolle. Palokärjet, Töölö ja Malmi olivat tauon alkaessa tasapisteissä, NJS parhaalla maalierolla kolmantena. Nordicbetin kertoimilla mitattuna Atletico oli nyt kotiedun turvin hienoinen ennakkosuosikki.

Hallitseva osapuoli pelissä oli NJS. Kotijoukkueen tilastojen mukaan Palokärjet hallitsivat palloa enemmän, syöttivät enemmän ja tarkemmin sekä laukoivat viisi kertaa enemmän kuin kotijoukkue, joka numerollisesti sai suuremman luvun vain sarakkeeseen ”rikkeet” (13 vs 6).

NJS:n ensimmäisen puoliajan hallinta sai Atleticon koventamaan otteitaan varsinkin toisella puoliajalla, mutta varoituksia kumpikin otti vain yhden. Toisen puoliajan tasaisen alun jälkeen hallinta siirtyi Palokärjille, kun maalintekoa voitiin yrittää neljästä perättäisestä kulmapotkusta ja yhdestä sivuvapaapotkusta.

Ylärimaa lähemmäs ei päästy. Palokärkien maalijyvä oli hukassa. Eetu Kaipio laukoi jo neljän minuutin pelin jälkeen ylärimaan ja myöhemmin kolme vapaapotkua varsin hyvistä paikoista yli maalin ja pukkasi viime minuutilla suoraan maalivahdin syliiin.

Joni Murtomaalla ja Joonas Mannisella oli hyviä paikkoja, mutta laukaukset menivät päin maalivahtia tai ohi, Murtomaan veto lopussa tolpan kautta. Vaihdosta peliin tullut Lassi Vainikaisen hyvän vedon maalivahti Elis Rintala torjui jalallaan ja niinikään vaihdosta tulleen Tony Lehtimäen kiukkuinen maanuoliainen meni hiukan takatolpan ohi.NJS:n syyskierros

NJS:n puolustus hoiti työt hyvin. Kapteeni Lauri Bergström oli Aleksi Sinkkosen tilalla topparina, mutta takalinjojen tähti oli tällä kertaa Atte Kaipio. Maalivahti Jussi Valkama kuittasi nollapelin virkaveljeäään helpommalla (maalivahtien torjunnat NJS 3 Atletico 7) mutta pari hienoa torjuntaa tähän tarvittiin.

Maaliton tasapeli oli pettymys paitsi niille, jotka sitä veikkasivat. Rahat tulivat yli nelinkertaisina takaisin. Vaikka molemmat palkittiin pisteellä, sijoitukset heikkenivät, sillä Töölön Taisto otti Hyvinkäällä kolme pistettä ja meni ohi kolmospaikalle kahden pisteen erolla. NJS ja Atletico ovat nyt neljäs ja viides. Lohkon 69 pelin jälkeen tasapelejä on pelattu poikkeuksellisen vähän, vasta kolme.

Seuraavaksi Palokärjet pelaavat Kolmosta Riihimäellä torstaina 4.8. Tulossa on jopa otteluruuhka, sillä sarjan ja Regions Cupin lisäksi elokuussa alkaa myös ensi vuoden Suomen Cup. Hiukan huolta herättää se, ettei pelaajakierrätykseen ole juuri vaihtoehtoja.