Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Blue Ringsin kapteeni Milja Veilo muistuttaa realiteeteistä – "nyt mennään terveys edellä"

Urheilusyksyn täkäläisonnistujiin voi lukea Blue Ringsin: BR onnistui nousijajoukkueena valtamaan paikan ringeten ylempään SM-jatkosarjaan eli tasavallan kuuden eliittiin.

Puolustaja Milja Veilo pitää "Sinirenkaissa" kapteenin C-tunnusta toista kauttaan. Vantaalainen 25-vuotias lastentarhanopettaja asuu Tikkurilassa ja työskentelee Myyrmäessä.

Kapteenivalintaa voi pitää BR:n osalta yhteisödemokratian – pelaajaäänestys – lisäksi myös keskiuusmaalaisjärjen hyödyntämisenä. Veilon ansiotyön haastavuus valaa pohjaa harrastuksen luottamustehtävään.

– Aika isossa vastuussa olen joukkueessa ja tietysti töissä.

– Ainakin pyrin ylläpitämään positiivisuutta, hän luonnehtii realistisesti ja vaatimattomasti.

Vantaalaissyntyinen mutta oppivelvollisuuskoulunsa Klaukkalassa ja Valkjärvellä käynyt Veilo pätevöityi ammattiinsa Järvenpään seurakuntaopistosta.

Pienehkönä lajina ringette tarjoaa suht' rajatutut mutta silti riittävät mahdollisuudet, mistä yhdeksi osoitukseksi käy lajiliiton paluu jälleen itselliseksi kaukalopalloilun kanssa vietetyn organisatorisen yhteiselon (2014-20) päättyessä.

Nurmijärvi Seven Ringettesin kasvatilla on Blue Ringsissä kokemusta Ykkössarjastakin, joten sarjatasojen vertailu käy nopeasti. BR:ssä Veilo aloitti B-nuorista. Naisten edustusjoukkueessa hän on pelannnut vuodesta 2014.

– Vauhti on paljon kovempaa (SM-sarjassa kuin Ykkössarjassa), sanoo Veilo, joka pitää Nokiaa tunnelmallisimpana vierasottelupaikkakuntana.

SM-jatkosarjaan Blue Ringsin ei tarvitse lähtöpisteettäkään startata yhtä pitkältä takamatkalta, kuin jos SM-runkosarjasta hankitut pinnat olisivat jääneet sellaisenaan voimaan pohjiksi.

– Mahdollisuudet (neljän joukkoon SM-välieriin) ovat varmasti olemassa. Tietysti (pelien siirto) harmittaa, mutta nyt mennään terveys edellä. Toivottavasti ottelut jatkuvat. Harjoittelukuviot ovat selvillä.