Blue Ringsin kapteeni Milja Veilo muistuttaa realiteeteistä – "nyt mennään terveys edellä"

Milja Veilo toppuutteli Kiekko-Espoon Neea Virtasta Blue Ringsin maalivahti Riina Marilan seuratessa SM-runkosarjan ottelussa lokakuussa. K-Espoo voitti Hyrylässä 9-4. Robert Monstovics
Robert Monstovics

Robert Monstovics

Keski-Uusimaa

Urheilusyksyn täkäläisonnistujiin voi lukea Blue Ringsin: BR onnistui nousijajoukkueena valtamaan paikan ringeten ylempään SM-jatkosarjaan eli tasavallan kuuden eliittiin.

Puolustaja Milja Veilo pitää "Sinirenkaissa" kapteenin C-tunnusta toista kauttaan. Vantaalainen 25-vuotias lastentarhanopettaja asuu Tikkurilassa ja työskentelee Myyrmäessä.

Kapteenivalintaa voi pitää BR:n osalta yhteisödemokratian – pelaajaäänestys – lisäksi myös keskiuusmaalaisjärjen hyödyntämisenä. Veilon ansiotyön haastavuus valaa pohjaa harrastuksen luottamustehtävään.

– Aika isossa vastuussa olen joukkueessa ja tietysti töissä.

– Ainakin pyrin ylläpitämään positiivisuutta, hän luonnehtii realistisesti ja vaatimattomasti.

Vantaalaissyntyinen mutta oppivelvollisuuskoulunsa Klaukkalassa ja Valkjärvellä käynyt Veilo pätevöityi ammattiinsa Järvenpään seurakuntaopistosta.

Pienehkönä lajina ringette tarjoaa suht' rajatutut mutta silti riittävät mahdollisuudet, mistä yhdeksi osoitukseksi käy lajiliiton paluu jälleen itselliseksi kaukalopalloilun kanssa vietetyn organisatorisen yhteiselon (2014-20) päättyessä.

Nurmijärvi Seven Ringettesin kasvatilla on Blue Ringsissä kokemusta Ykkössarjastakin, joten sarjatasojen vertailu käy nopeasti. BR:ssä Veilo aloitti B-nuorista. Naisten edustusjoukkueessa hän on pelannnut vuodesta 2014.

– Vauhti on paljon kovempaa (SM-sarjassa kuin Ykkössarjassa), sanoo Veilo, joka pitää Nokiaa tunnelmallisimpana vierasottelupaikkakuntana.

SM-jatkosarjaan Blue Ringsin ei tarvitse lähtöpisteettäkään startata yhtä pitkältä takamatkalta, kuin jos SM-runkosarjasta hankitut pinnat olisivat jääneet sellaisenaan voimaan pohjiksi.

– Mahdollisuudet (neljän joukkoon SM-välieriin) ovat varmasti olemassa. Tietysti (pelien siirto) harmittaa, mutta nyt mennään terveys edellä. Toivottavasti ottelut jatkuvat. Harjoittelukuviot ovat selvillä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut