Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viivästyykö Klaukkalan uusi S-market? Korona tuonut HOK-Elannolle lisäkysymyksiä mietittäväksi

Kauppa: HOK-Elannon rakennuslupa on nyt lainvoimainen, mutta töiden aloituksesta ei ole vielä varmuutta.

Klaukkalan vanhan S-marketin purkutyöt olisi nyt mahdollista aloittaa, kun HOK-Elannon saamasta rakennusluvasta ei ole valitettu Helsingin hallinto-oikeuteen ja se on saanut lainvoiman.

Asemakaava- ja rakennuslautakunnan myöntämä rakennuslupa mahdollistaa vanhan rakennuksen purkamisen sekä uuden 4920 kerrosneliön liikerakennuksen rakentamisen.

HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen ei kuitenkaan pysty vielä vahvistamaan aikataulua, milloin tontilla ryhdytään hommiin, sillä korona on tuonut lisäkysymyksiä mietittäväksi.

Karjalaisen mukaansa koronaepidemian mahdollista vaikutusta hankkeeseen on vielä vaikea arvioida täysin varmasti.

– Jatkamme nyt hankkeen suunnittelua ja rakentamisen ja lopullisen rakentamispäätöksen valmistelua. Pyrimme pitämään vielä kiinni suunnitellusta aikataulusta, ja tekemään lopulliset päätökset hankkeen käynnistämisestä viimeistään kesäkuussa, Karjalainen sanoo.

Karjalainen kertoi Nurmijärven Uutisissa 29.1.2020, että uusi S-market on tarkoitus avata vuonna 2021. Karjalaisen mukaan aikataulu on vielä realistinen.

– Uuden S-marketin avaus on edelleen mahdollista vuonna 2021, mutta se tarkoittaa, että nykyisen rakennuksen purkutyöt pitää aloittaa kesällä. Muussa tapauksessa olisi olemassa riski, että avaus ei ehtisi tapahtua vuoden 2021 puolella, Karjalainen sanoo.

Karjalaisen mukaan HOK:n myös ABC-kylmäasema pitäisi siirtää kesän aikana, jotta projekti saataisiin etenemään suunnitellusti.

– Nykyinen kylmäasema on tarkoitus sulkea vasta, kun uusi on jo toiminnassa. Palvelussa ei tällöin olisi lainkaan katkoa.

Rakennuslupa sinällään ei velvoita HOK-Elantoa hommiin vielä nyt, vaan sen mukaan rakennustyöt on aloitettava kolmen vuoden kuluessa luvan lainvoimaiseksi tulemisesta, eli viimeistään keväällä 2023.