Tärkeintä on lähteminen – hengitysyhdistykset kehottavat liikkumaan ulkona

Lokakuussa siirrytään talviaikaan. Nurmijärven Hengitysyhdistys kehottaa käyttämään kellojen siirrosta saadun ylimääräisen tunnin liikkumiseen.

Hengitysliiton, Apteekkariliiton ja Liikkuva aikuinen -ohjelman Tärkeintä on lähteminen -kampanja huipentuu kellojensiirtoviikonloppuun 24.–25.10. Apteekit ja hengitysyhdistykset järjestävät matalankynnyksen liikuntatempauksia yhdessä muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Hengitysyhdistykset kehottavat liikkumaan ulkona. Kampanja muistuttaa kevyen liikunnan terveyttä edistävästä vaikutuksesta. Vartin kävely metsässä, tutustuminen lähipuistoon, pihatyöt tai asiointimatka kävellen tai pyöräillen, pienetkin teot edistävät terveyttä. Tärkeintä on lähteminen.

Parasta ulkoilua on luonnossa liikkuminen. Immuunipuolustusjärjestelmämme tarvitsee jatkuvasti ärsykkeitä, jotta se voi puolustautua. Sienestämällä metsässä altistamme itsemme luonnon omille mikrobeille ja lisäämme suojatekijöitä esimerkiksi tulehduksia vastaan.

– Luonnossa liikkuminen sopii erityisen hyvin hengityssairaille. Jo kaksi tuntia luonnossa parantaa vastustuskykyä tulehdussairauksia ja allergioita vastaan, Nurmijärven Hengitysyhdistyksen puheenjohtaja Tuula Rinnekari kertoo.

Tänä vuonna tempaus on verkossa: Tärkeintä on lähteminen https://www.facebook.com/events/801632533994929.

Järjestäjinä toimivat Nurmijärven Hengitysyhdistys, Nurmijärven Sydänyhdistys, Nurmijärven Fysioterapia & Kuntocenter ja Seitsemän Veljeksen Apteekki.

Liikunta on lääkettä. Tapahtumassa on ohjeita sauvakävelyyn, keppijumppaan, erilaisiin pihapeleihin ja Nurmijärven Fysioterapia & Kuntocenterin tekemä ohjevideo Krannilan ulkoliikuntapaikan laitteisiin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut