Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Prolla pohjakosketus kotikaukalossa – kokenut osasto kuutamolla

Turun Palloseura, joka oli voittanut SB-Pron vieraskentällä aiemmin vain kahdesti, marraskuussa 2008 ja tammikuussa 2020, haki lauantaina tämän kalenterivuoden toisen voittonsa Arkadia-hallista. Kotijoukkueen kehnon esityksen myötä TPS vei liigapisteet lukemin 3–5.

Nuorisoketjun laitahyökkääjien Aino Tuokkolan ja Aada Isometsän maalit pelin alussa harhauttivat luulemaan, että ilta on nurmijärveläisten. Jo samassa erässä TPS nousi tasoihin ja otti ennen pelin puoliväliä kahden maalin johdon. Marjut Kinnunen kavensi numeroiksi 3–4, mutta kun kaukolaukaus livahti toisen erän lopulla Pro-vahti Ira Moilasen taakse, venyi ero uudelleen kahteen.

Kahden ensimmäisen erän aikana Prolle tuli harhasyöttöjä ja menetyksiä enemmän kuin kauden aiemmissa kotipeleissä yhteensä.

– Minun aikanani emme ole näin huonosti pelanneet, myönsi SB-Pron päävalmentaja Aki Vilander.

– Homma pitää nyt saada jiiriin. Onneksi kevääseen on vielä aikaa.

Varsinkin Pron kokenut osasto oli – ehkä Elina Kujalaa lukuun ottamatta – kuutamolla. Valmennukselta nähtiinkin radikaali ratkaisu, kun Elinan kaksoissisko, kapteeni Karoliina Kujala ”viltitettiin” parin muun pelaajan tavoin kolmanteen erään lähdettäessä. Tiivistys ei auttanut eikä sekään, että Karoliina Kujalalle annettiin myöhemmin vielä mahdollisuus.

Kolmas erä oli maaliton, vaikka Prolla oli viisi minuuttia ylivoimaa, kun TPS:n Iina Siirilä teloi Tuokkolan. Maalivahti Noora Vuorela nousi alivoiman tappamisen myötä TPS:n sankariksi. Toinen sellainen oli kolme maalia nakuttanut Sofia Leino.

Sunnuntaina Pro sentään eteni Suomen cupin välieriin, kun se voitti vieraissa O2-Jyväskylän luvuin 4–5. Tulevana sunnuntaina Pro pelaa Porvoossa liigaa paikallista Salibandyseuraa vastaan ja kotonaan vasta 19. ja 20. joulukuuta.

Salibandyliiton tiedotteen mukaan F-liigan ja Suomen Cupin ottelut pelataan normaalin otteluohjelman mukaisesti, mutta koronarajoitusten vuoksi 23.11.–13.12. välisenä aikana ilman yleisöä.