Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote päivitti suosituksiaan – näin uudet suositukset vaikuttavat Nurmijärvellä

Keusoten 5. tammikuuta koronasuosituksiin tekemät päivityksetlaajentavat muun muassa kasvomaskisuosituksia koskemaan myös päiväkoteja ja alakoululaisia. Uudet ohjeistukset koskevat kaikkia alakoululaisia sekä niitä esiopetuksessa olevia lapsia, joiden ryhmä toimii koulun tiloissa.

Kunnan tiedotteen mukaan Nurmijärven kunnan päiväkodit pysyvät edelleen auki. Varhaiskasvatuksen ryhmiä ei sekoiteta tai yhdistetä ja ruokailu järjestetään oman ryhmän kesken.

Ulkopuolisten asiointia päiväkotien tiloissa tullaan rajoittamaan. Vanhempien asiointia päiväkodin tiloissa rajoitetaan siten, että sisälle tuulikaappiin voi tulla yksi huoltaja kerrallaan. Huoltajilla on vahva maskisuositus.

Nurmijärven kunnan avoin päiväkotitoiminta ja Maaniitun ohjattu leikkipuistotoiminta pidetään suljettuna tammikuun loppuun saakka. Kerhotoiminta kuitenkin jatkuu toistaiseksi normaalisti.

Niille lapsille, joiden esiopetusryhmä (alkuluokat) toimii koulun tiloissa, astuu voimaan maskisuositus 10.1. alkaen. Kasvomaskeja jaetaan kouluissa.

Alkuluokkatoiminta jatkuu ennallaan, mutta ryhmiä ei sekoiteta keskenään. Ulkopuolisten asiointia koulujen tiloissa tullaan rajoittamaan.

Myös kaikille alakoulun oppilaille astuu voimaan maskisuositus. Maskisuositus koskee myös koululaisten iltapäivätoimintaa.

Yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoita koskeva maskisuositus jatkuu. Opiskeluhuolto toimii esi- ja perusopetuksessa ja toisella asteella normaalisti.

Nurmijärven kunnan nuorisotilat pysyvät auki. Tiloissa on kasvomaskisuositus. Kunnan nuorisopalvelut ovat läsnä myös sosiaalisen median kanavissa.

Kaikkia koulukuljetusoppilaita koskeva maskisuositus säilyy ennallaan. Nurmijärvellä tämä tarkoittaa sekä erikseen tilattavilla koulukyydeillä että joukkoliikenteellä kulkevia.

Päiväkodeissa, esiopetuksessa ja kouluissa noudatetaan terveysturvallisuusohjeita ja opastetaan lapsia käsi- ja yskimishygieniaan.