Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Entisestä Valintatalon kiinteistöstä IhanTalo – taidetta, harrastamista ja kuntoilua

Kirkonkylän keskeiselle paikalle Ihantolantien alkuun on uudistettu kevään ja kesän aikana tilat, jotka mahdollistavat kuntalaisten monipuolisen harrastamisen ja hyvinvoinnin tukemisen. Usean eri toimijan halu kehittää kuntalaisten palveluja on tuottanut uudenlaisen kokonaisuuden saman katon alle.

Entisenä Valintatalon kiinteistönä tuttu rakennus pitää sisällään Nurmijärven tanssiopiston, Nurmijärven Opiston, Nurmijärven kuvataidekoulun, Kuntokeskus Pron ja koulutetun hierojan Ari Pekkalan tilat. Kuntokeskus Pro ja Ari Pekkala ovat aloittaneet toimintansa IhanTalossa jo viime keväänä.

– Päätimme yhdessä talon toimijoiden kesken nimetä rakennuksen IhanTaloksi. Ja onhan tämä ihan mahtava paikka, toteaa Nurmijärven tanssiopiston rehtori Mia Mironoff.

Hyvä tunnelma ja iloinen tekemisen meininki.

– Toivotaan, että nimi vakiintuu heti kuntalaisten käyttöön ja taloon saadaan vilskettä, hän jatkaa.

Yhteistyössä nähdään hyviä mahdollisuuksia ja uusia avauksia. Tarjontaa on eri ikäisille saman katon alla, mikä mahdollistaa vapaa-ajan tehokkaan käytön. Sillä aikaa kun perheen nuoremmat osallistuvat kuvataide- tai tanssitunneille, voivat vanhemmat hyödyntää ajan kuntosalilla, hieronnassa tai kansalaisopiston kursseilla.

Niin tanssiopistolla kuin kansalaisopistolla ja kuvataidekoulullakin oli suuri tarve saada Kirkonkylältä asianmukaiset tilat opetukselle. Opistot ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään, mutta samaan taloon päätyminen oli osin sattuman kauppaa.

– Kansalaisopiston osalta erityisesti riittävät päiväopetustilat tulivat tarpeeseen. Myös kuvataidekoulu tarvitsi pysyvän oman tilan jatkuvien muuttojen sijaan, täydentää Nurmijärven Opiston rehtori Jenni Karemo.

– Jo nyt voidaan todeta, että talossa on hyvä tunnelma ja iloinen tekemisen meininki. Saapa nähdä, mitä kaikkea tässä vielä keksitään, naurahtavat rehtorit tyytyväisinä.

Avajaiset la 10.9. klo 10-13, Ihantolantie 2, Kirkonkylä. Ohjelmassa mm. tanssiesitys, avoimet ovet tanssitunneille ja kuntokeskukseen ja käsitöiden kokeilua kädentaitopajassa.